Din Bistrita

Proiectul privind preluarea în administrarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a Sălii Polivalente din Bistrița nu a trecut de votul din plen

 -  - 


Proiectul de hotărâre prin care Consiliul Județean Bistrița-Năsăud intenționa să solicite trecerea Sălii Polivalente din Bistrița din domeniul public al statului român și administrarea Ministerului Sportului în domeniul public al județului Bistrița-Năsăud nu a trecut de votul din plen.

În ședința ordinară de joi, proiectul a fost supus votului, dar nu a reușit să obțină cel puțin 21 de voturi, cât era necesar pentru ca să treacă.

Dat fiind faptul că și Primăria Bistrița a făcut demersuri pentru a prelua în administrare acest imobil, în timpul dezbaterilor pe marginea proiectului, consilierul județean PNL Cristian Cârlig a anunțat că grupul consilierilor PNL se va abține de la vot.

Și la nivelul municipiului Bistrița există o solicitare de trecere în domeniul public a Sălii Polivalente din Bistrița. Municipalitatea a și făcut demersuri în acest sens în luna martie a acestui an și a și explicat motivele pentru care a făcut această solicitare. Din aceste motive, dată fiind situația de față, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal se vor obține de la vot până la momentul în care se va rezolva această situație”, a spus consilierul PNL.

Ulterior, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, care a și condus ședința ordinară, președintele Emil Radu Moldovan nefiind prezent, a intervenit și a spus: ”Ceea ce avem noi în față e un demers administrativ corect, coerent, logic și funcțional. Orice intenție începe cu un proiect de hotărâre, care apoi se supune dezbaterii și avizului consilierilor. În rest, pentru postările de pe Facebook dăm like-uri și cam atât”.

De asemenea, o intervenție a avut și vicepreședintele Ciprian Kecskes Simionca. Acesta a spus: ”Eu cred că noi, ca și consilieri județeni, susținem sportul de masă la nivel județean. Clubul Gloria are deja în jur de 1.000 de sportivi la nivel de juniori. Noi trebuie să le oferim baza materială pentru a se dezvolta. Îmi pare rău că, pe baza unor criterii politice, unii dintre colegii noștri o să se abțină de la o chestie de normalitate – aceea de a le oferi copiilor condiții să se dezvolte prin sport”.

După aceste dezbateri, proiectul a fost supus votului. Un număr de 16 consilieri au votat în favoarea acestuia și 10 s-au abținut de la vot, astfel că proiectul nu a fost adoptat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Administrația județeană intenționa să preia Sala Polivalentă din Bistrița, să o reabiliteze și să o pună la dispoziția Clubului Sportiv ”Gloria 2018”, urmând să fie folosită ca baza materială necesară pregătirii sportivilor și organizării de competiții de nivel național și internațional.

Și Primăria Bistrița și-a manifestat intenția de a prelua acest imobil și a făcut demersuri în acest sens la Ministerul Sportului.

41 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.