”Promenada Inimilor”, duminică, în Parcul Regele Mihai I din Bistrița

La finalul acestei săptămâni, Cluburile Rotary Bistrița, Rotary Bistrița Nosa, Rotaract Omnia Bistrița și Interact Nosa Bistrița, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, organizează ”Promenada Inimilor”. 

”După o perioadă de doi ani, în care preocuparea noastră majoră de a ne projeta sănătatea a inclus măsuri de siguranță ce au presupus, mai degrabă, un stil de viață sedentar, întoarcerea la mișcare, tot în siguranță, e calea spre asigurarea sănătății complete – fizice și mentale, iar conștientizarea cu privire la factorii de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare poate să determine, în mod constant, un comportament orientat spre mișcare, alimentație și stil de viață echilibrate”, spun organizatorii.

Evenimentul va avea loc duminică, 25 septembrie 2022, începând cu ora 15:00, în Parcul Regele Mihai I din Bistrița, intrarea dinspre Sala Polivalentă, și va fi însoțit de o tombolă surpriză pentru cei care participă la o plimbare, în mers dinamic, pe traseul intitulat ”Promenada inimilor”.

Perioada COVID-19 ne-a redimensionat prioritățile și așteptările, iar acum, mai mult decât oricând, trebuie să păstrăm un stil de viață cât mai sănătos, incluzând mișcare în aer liber și alimentație echilibrată, iar campania de promovare a mişcării ”Promenada Inimilor” aduce beneficii sigure şi imediate sănătăţii. Campania este menită să ne reamintească tuturor că activitatea fizică zilnică este cel mai bun mijloc al menținerii sănătății, inclusiv a sănătății inimilor noastre. Aceasta a fost inţiată de către Fundaţia Irlandeză a Inimii și a avut un succes răsunător, fiind implementată în numeroase ţări europene. În România, programul a fost lansat în 2013, antrenând participarea a mii de persoane ce și-au propus ca obiectiv major menținerea propriei sănătăți”, mai spun organizatorii.

Pentru a sublinia importanța mișcării în optimizarea modului de viaţă al fiecăruia, Cluburile Rotary din Bistrița au aderat la acest program încă de la lansare. Anul acesta, invitația la mișcare este adresată tuturor membrilor comunității locale, indiferent de vârstă. La eveniment va participa și Ianosi Levente – campion național Bike-Trial -, care va face o demonstrație.

”Și, pentru că sănătatea ține de fiecare dintre noi, să avem în minte câteva date ce ne pot impulsiona: “la fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Din fericire, toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă! Noi ne-am pus inima la treabă, celebrând Ziua Mondială a Inimii. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al Societății Române de Cardiologie și membru Rotary Timișoara”, mai precizează organizatorii.