Promovarea în Liga a 2-a – obiectivul echipei de fotbal a CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud pentru partea a doua a campionatului

Joi, cu două zile înainte de reluarea campionatului Ligii a 3-a, staff-ul echipei de fotbal a CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a susținut o conferință de presă în care au fost prezentați jucătorii care s-au alăturat echipei în perioada de iarnă, precum și obiectivele pentru partea a doua a campionatului.

La conferință au participat team-managerul Paul Șomodean, directorul sportiv Aurelian Băbuțan și antrenorul Adrian Falub, precum și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și vicepreședintele Ciprian Kecskes-Simionca.

Staff-ul echipei a prezentat noile achiziții – Harald Fridrich, Costinel Gugu, Ionuț Rus, Gabriel Deac, Marius Savu, Gheorghe Gondiu și Blaise Franck Yameogo. Fotbaliștii au îmbrăcat echipamentele în care echipa va evolua în partea a doua a campionatului – roșu/negru pentru meciurile de pe teren propriu și alb/albastru pentru cele din deplasare.

Ulterior, staff-ul a vorbit despre obiectivele echipei, cel mai important fiind promovarea în Liga a 2-a.

Dacă reuşim să promovăm, ar fi o încununare a unei munci de un an şi jumătate. Cu siguranță ne va fi greu pentru că sunt echipe foarte bune în seria aceasta, echipe care, la fel ca și noi, au investit, care au adus jucători buni, au infrastructură bună, precum Satu Mare, Bihor, Zalău. Cred că ne va fi foarte, foarte dificil pentru că încă nu suntem matematic calificaţi în play off. Primul pas trebuie să-l facem în primele trei meciuri, să ne calificăm matematic. Al doilea pas e să terminăm pe primul loc pentru că avantajul este unul foarte mare, iar al treilea pas va fi barajul. Cred că suntem un grup bun, suntem o echipă organizată bine, rămâne să vedem pe teren, acolo se joace. (…) Avem un lot care ne permite să ne gândim foarte serios la promovare”, a declarat antrenorul principal al Gloriei, Adrian Falub.

La rândul său, directorul sportiv Aurelian Băbuţan a afirmat că, pe lângă promovarea în Liga a 2-a, un alt obiectiv al echipei este de a readuce suporterii pe stadion.

Cred cu tărie, sunt foarte optimist şi nu pot să spun că sigur, dar cred că vom fi una dintre cele cinci echipe care la sfârşitul meciurilor de baraj va promova în Liga a 2-a. Cred că lipseşte Bistriţei fotbalul, cred că merităm să punem din nou Bistriţa pe harta fotbalului, să revenim acolo unde am stat atât de mulţi ani. După Revoluţie, am fost una din cele trei echipe cu cele mai multe participări în Liga I. Ne obligă tradiţia fotbalistică a oraşului, tradiția acestui club, ne obligă investiţiile care se fac în echipă şi cu siguranţă cred că vom fi acolo. Prin jocurile noastre, putem să readucem publicul pe stadion. Niciodată Bistriţa nu a avut galerii, ultraşi, dar tot timpul a avut suporteri care au umplut stadionul. Este de datoria noastră să încercăm, prin fel şi fel de mijloace, să-i atragem şi să-i aducem din nou pe stadion. Este unul dintre obiectivele noastre, prioritar promovarea, iar următorul obiectiv, să jucăm la meciurile de baraj cu 5.000 de spectatori”, a spus Aurelian Băbuţan.

Sâmbătă, 11 martie, CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud va întâlni, în deplasare, pe CSM Zalău.