Din Bistrita

Proprietarii unei clădiri din zona centrală a Bistriței au fost obligați să dea jos polistirenul aplicat pe fațada imobilului

 -  - 


Proprietarii unei clădiri din zona centrală a municipiului Bistrița au fost obligați de către Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Bistrița-Năsăud și Poliția Locală Bistrița să dea jos polistirenul aplicat pe fațada imobilului, spun reprezentanții Asociaţiei Petrus Italus Trust. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, Asociaţia Petrus Italus Trust precizează că în acest caz nu a fost respectat proiectul pentru care autoritățile competente au emis aviz.

Bistrița nu e sat fără câini și stăm cu ochii pe huliganismul din ‘reabilitări.’ Pe strada Gheorghe Șincai, numărul 6, niște proprietari au aplicat, cu diverși Dorei obraznici, niște polistiren pe o fațadă seculară. Pai de ce să nu semene casa lor cu o benzinărie? Să aibă linii drepte și decorativă? De ce să nu facă ce vor ei, deși proiectul depus la autorități stipula cu detalii restaurare, nu ghiolbania ce se vede aici? Direcția Județeană pentru Cultură și Poliția Locală prin Disciplina în Construcții au intervenit somând proprietarul să respecte proiectul avizat. Ne-am mobilizat și noi. După ce inițial au continuat cu ‘modernizarea’, în cele din urmă au reacționat la presiune și au dat jos polistirenul. Stăm cu ochii pe lucrări. Știm cum trebuie să se facă ele și vremea în care proprietarii distrugeau cu sfidare a trecut. Când vedeți astfel de ghiolbanii trimiteți fotografii spre noi, spre Direcția Județeană pentru Cultură, spre Disciplina în Construcții. Bistrița are o alianță pentru patrimoniu care nu mai iartă vandalizarea clădirilor istorice”, a transmis Asociaţia Petrus Italus Trust – Alianța pentru patrimoniul bistrițean. 

231 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.