FOTO/VIDEO: Protest la Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud; nemulțumirile sunt legate și de modul în care a fost acordat stimulentul de risc

 -  -  11844


Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Bistrița-Năsăud s-a raliat protestului anunțat de Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa”, acțiune organizată pe fondul nemulţumirilor generate de amânarea proiectelor cu impact asupra personalului şi organizării serviciilor de ambulanţă. Un alt motiv al protestului este legat de modul în care a fost acordat stimulentul de risc.

Miercuri dimineața, zeci de angajați ai SAJ Bistrița-Năsăud s-au adunat la sediul Stației Centrale din Bistrița și au luat parte la acțiunea de protest, respectând măsura distanțării sociale. Protestatari aveau afişe cu inscripţia “EU PROTESTEZ”.

Viceliderul sindicatului din cadrul SAJ Bistrița-Năsăud, Nagy Pal, a prezentat principalele revendicări sindicale și a declarat că scopul protestului este ”de a sensibiliza politicienii din România că existăm tot timpul, nu doar din 4 în 4 ani. Cerem atenția care ni se cuvine ca salvatori de vieți, pentru activitatea pe care o facem cu profesionalism și dedicare, sperând că, prin această  formă de acțiuni post luptei aprige cu virusul Covid-19, vom fi priviți cu atenție și sensibilitate în rezolvarea favorabilă a doleanțelor noastre”.

De asemenea, protestatarii au ținut un moment de reculegere în memoria celor doi colegi din țară care și-au pierdut viața în urma infectării cu noul coronavirus. Protestul a fost dedicat atât lor, cât și celorlalți angajați care s-au îmbolnăvit cu COVID-19. Și în Bistrița-Năsăud au existat patru cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului de la SAJ. Trei dintre persoanele confirmate cu COVID-19 au fost declarate vindecate, în vreme ce a patra persoană este încă internată în spital.

Protest la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud

Protest la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud. Acțiunea este organizată pe fondul nemulţumirilor generate de amânarea proiectelor cu impact asupra personalului şi organizării serviciilor de ambulanţă. Un alt motiv al protestului este legat de modul în care a fost acordat stimulentul de risc.https://www.ziardebistrita.ro/protest-al-sindicalistilor-de-la-ambulanta-nemultumirile-sunt-legate-de-modul-de-acordare-a-stimulentului-de-risc-si-de-nealocarea-sporurilor/#protest #SAJ #BistrițaNăsăud

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 10 iunie 2020

Totodată, pe lângă nemulțumirile generate de amânarea proiectelor cu impact asupra personalului şi organizării serviciilor de ambulanţă, protestatarii au avut încă un motiv de nemulțumire – legat de modul în care a fost acordat stimulentul de risc pentru angajații care au intrat în contact cu pacienți COVID-19.

”Stimulentul nu s-a dat în starea de urgenţă începând din 15 martie, cum era prevăzut, s-a dat din 7 aprilie. Astfel, cei care nu au dus confirmaţi COVID nu au primit stimulentul. La noi, în prima tranșă, au fost 101, din totalul de 130 care suntem operativi. Iar în a doua tranșă sunt numai 67, pentru că s-a luat din 7 aprilie până în 30 aprilie și de la 1 până în 15 mai. Normal trebuia să se acorde din 15 martie până în 15 aprilie și din 15 aprilie până în 15 mai, de când s-a dat starea de urgență. Politicienii ar fi trebuit să treacă în lege și acordarea retroactivă a stimulentului și nu doar de când a intrat în Monitorul Oficial”, a mai declarat viceliderul din cadrul SAJ Bistrița-Năsăud.

Nagy Pal a mai precizat că perioada COVID-19 a fost una extrem de dificilă pentru angajații SAJ Bistrița-Năsăud, fiecare pacient fiind tratat ca un posibil pacient COVID-19.

La SAJ Bistrița-Năsăud sunt circa 150 de membri de sindicat, dar la protest au participat doar cei care se aflau în timpul liber, astfel că activitatea nu a fost afectată pe parcursul desfășurării acțiunii.

Protestul s-a desfăşurat la nivel național, în toate serviciile de ambulanţă din țară.

1 notes
969 views
bookmark icon

One thought on “FOTO/VIDEO: Protest la Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud; nemulțumirile sunt legate și de modul în care a fost acordat stimulentul de risc

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *