FOTO-VIDEO: Bistrița luptă împotriva corupției! Protest “pe silent” a societății civile împotriva Ordonanțelor pentru penali!

Aproximativ 50 de bistrițeni au manifestat astă-seară în fața Prefecturii, nemulțumiți de proiectul Ordonanțele pentru penali, concepute de Guvernul Grindeanu. Participanții au protestat pașnic, fără scandări: au afișat pancarte și au purtat discuții libere, pe grupuri restrânse.

Profesorul Tiberius Cămăraș este organizatorul acestei manifestații la care au fost prezenți Florin Chereji, Marius Bălan, Florin Bojor, Tiberius Cămăraș – personaje vizibile și la alte manifestații de stradă.

 

q32

qq31

qq36

q2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce declară MANIFESTANȚII: 

 

 

Marius Bălan, membru Partidul Verde: “Am așteptat acest protest împotriva clasei politice cărora le-am dat girul… actele de clemență sunt discutable… de la Ștefan cel Mare încoace fiecare domnitor al Moldovei sau al Țării Românești uza de aceste acte de clemență. Este discutaibl fiecare caz din cele 27.000 de cazuri din penitenciare. Nu contest că nu sunt cazuri disperate care trebuie tratate. Avem juriști și specialiști și sunt convins că unii merită o grațiere…. Un amărât care a furat un sac de cartofi față de unul care a furat milioane din bani publici nu putem să-l punem pe același drept. Mi-e teamă de albirea dosarelor a celor care inițiază aceste demersuri, aceste Ordonanțe… de-asta sunt aici. Sub nicio formă NU mi-aș dori ca cetățean, ca și contribuabil ca politicienii să fie albiți cu ocazia acestor ordonanțe. Există această temere… “

Florin Chereji (consilier local al P.N.L): “Sunt aici din solidaritate cu toți tinerii frumoși care s-au ridicat ca România să continue reformele în justiție, să consolideze Statul de drept. Trebuie și de la Bistrița să dăm un semnal, char dacă suntem o mână de oameni… sunt convins că sunt mulți ca noi care vor ca România să rămână pe același făgaș, pe principiile Uniunii Europene spre o democrație autentică…”. Chereji spune că a venit în calitate de cetățean al Bistriței, nu în calitate de membru de partid!

Claudiu Șular, profesor de istorie: “Statul de drept trebuie apărat indiferent în ce condiții Societatea Civilă trebuiă să existe indiferent cine e la guvernare și să fie independentă… eu nu sunt membru de partid.. întotdeauna se caută asociere .. dacă vine cineva trebuie să aparțină unui grup de interese… în primul rând suntem oameni liberi care consider că trăim într-o țară liberă și trebuie să ne spunem părerea indifernet de preferințele politice pe care le avem în ziua votului.

qw1

r3

 

 

 

 

 

Va urma?

Duminică seara s-au anunțat mitinguri de amploare la nivel național, pe aceeași rețetă ca acum o săptămână. Cei prezenți la mitingul de la Prefectură au discutat despre o eventuală mișcare de stradă la Bistrița în semn de solidaritate, însă NU s-a stabilit nimic concret pentru mâine-seară.

 

 Caricatură

Ziar de Bistrita