Protest la Școala Gimnazială din Șanț după ce un profesor condamnat pentru purtare abuzivă vrea să revină la catedră

 -  -  1510


Mai mulți părinți ai unor elevi care învață la Școală Gimanzială din comuna Şanţ au protestat joi față de întoarcerea la catedră a unui profesor condamnat pentru purtare abuzivă. 

Părinții, însoțiți de elevi ai Școlii Gimnaziale Șanț, s-au adunat în fața unității de învățământ și au criticat vehement faptul că profesorul în cauză, care a fost condamnat la patru luni de închisoare pentru purtare abuzivă, după ce a agresat doi elevi, mai are dreptul să profeseze. Părinții elevilor sunt de-a dreptul revoltați și afirmă că sunt dispuși chiar să nu își mai trimită copiii la școală în semn de protest față de faptul că profesorului nu i s-a interzis să revină la catedră.

În acest caz, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud afirmă că nu se poate interveni în lipsa unei sentințe judecătorești care să îi interzică profesorului să intre la ore. În această situație a fost informat inclusiv Ministerul Educației Naționale.

”Avem o situație cumva atipică. Noi am anunțat și Ministerul că e obligatoriu să se schimbe legea. Atâta timp cât nu există o sentință judecătorească în care să se spună explicit că profesorul nu are voie să intre în sala de clasă, școala care are calitatea de angajator nu poate să nu îl lase să predea copiilor”, a spus Camelia Tabără – inspectorul școlar general, care a completat că părinții au făcut foarte bine că au protestat.

În acest moment, profesorului în cauză i s-a încheiat concediul medical, motiv pentru care vrea să revină la ore. Însă, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud mai precizează că este necesar un aviz de la medicina muncii pentru ca acesta să își poată relua activitatea.

Inspectorul școlar general Camelia Tabără a mai precizat că activitatea școlară nu a fost afectată de protestul părinților.

În ceea ce îl privește pe profesorul de educaţiei fizică şi sport Vasile Maternik, acesta a fost condamnat în luna martie a acestui an de o instanță din Bistrița-Năsăud la patru luni de închisoare pentru purtare abuzivă, pentru agresarea a doi elevi. Instanța a decia amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. Însă, acesta nu este singurul caz în care este implicat profesorul. Pe rolul instanței de judecată se mai află un dosar în care același profesor este acuzat de alți doi elevi tot de purtare abuzivă. Un prim termen în acest proces a fost stabilit pentru data de 12 decembrie.

FOTO: Facebook – Radu Sîrbu (Mesagerul de Bistrița-Năsăud)

0 notes
635 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *