Radu Moldovan dă mâna cu Ovidiu Crețu și semnează un protocol de colaborare pe 5 ani! Consiliul Județean GARANTEAZĂ bani pentru prelungirea Zilelor Bistriței, la 2 săptămâni!

Consiliul Județean va participa cu bani la organizarea Târgului Mare al Bistriței. În acest sens, a fost depus un proiect de hotărâre pentru încheierea unui protocol de colaborare pe următorii 5 ani. Astfel, ambele instituții (Primăria Bistrița și Consiliul Județean) vor pune bani pentru organizarea acestei manfestații.

870.000 de lei este bugetul pentu Zilele Bistriței. Radu Moldovan pune 400.000 de lei de la bugetul județului!

În acest an, Zilele Bistriței se derulează timp de 9 zile și se desfășoară în perioada 19 – 27 august. Bugetul evenimentului este asigurat de Primăria Bistrița, care aocă 870.000 de lei și de Consiliul Județean care va pune la bătaie 400.000 de lei. TOTAL: aproximativ 300.000 de euro. Evenimentele se vor desfășura pe 3 scene: Pietonal, Schullerwald și Heidenfeld (Viișoara).

Ovidiu Crețu vrea să reînvie istoria. La anul prelungește distracția de la 9 zile la 2 săptămâni!

Primarul Crețu vrea să prelungească Zilele Bistriței, care vor dura 2 săptămâni, la fel cum era în 1353. Manifestația își schimbă denumirea și va deveni Târgul Mare al Bistriței și începând cu anul viitor se va deschide la 15 august.

 

cretu-cosma

radu-mol

 

 

 

 

 

 

În urma acestui protocol, Consiliul Județean și Primăria Bistrița își asumă răspunderea pentru:

b) colaborarea în vederea realizării Programului manifestărilor culturale cu ocazia desfăşurării evenimentului „Târgul Mare al Bistriţei”;
c) întocmirea devizului estimativ de cheltuieli detaliat pe fiecare activitate aflată în responsabilitatea Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa;
d) decontarea cheltuielilor aferente acţiunilor culturale realizate de către Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa;
e) întocmirea decontului final de cheltuieli.

Motivele pentru care se pompează mai mulți bani în bâlciuri

a) Creşterea atractivităţii judeţului şi a municipiului Bistriţa prin promovarea patrimoniului cultural cu valoare artistică şi turistică;
b) Exploatarea potenţialului de dezvoltare culturală şi turistică a tradiţiilor locale, al folclorului şi al obiceiurilor populare;
c) Promovarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi a tradiţiilor locale în rândul cetăţenilor;
d) Satisfacerea nevoilor culturale comunitare, prin oferirea de produse şi servicii culturale diverse, în scopul creşterii gradului de acces şi de participare a cetăţenilor la viaţa culturală.

Durata protocolului este de 5 ani de la data semnării acestuia de către părți, iar la expirarea termenului prevăzut, părțile pot conveni să prelungească protocolul printr-un act adițional. Protocolul încetează la împlinirea termenului pentru care a fost încheiat sau prin acordul scris al părţilor sau în situaţia în care una dintre părţi nu-şi respectă obligaţiile asumate.

Proiectul de colaborare va fi dezbătut joi, în plenul Consiliului Local. Consilierii PSD dețin majoritatea și cu siguranță proiectul va fi aprobat.

Citiți și: 


page-0-401x400

9 nopți și 9 zile: atât durează Zilele Bistriței în 2017. Vezi programul complet, formații tot-tot-tot! Radu Moldovan e POPULIST și ține parte amărâților care nu au bani de mare și de munte și zice că evenimentele înlocuiesc de fapt concediul… “să poată să mai uite de greutăţile care apar zilnic!”

 

2 comments

  1. Balan Marius - ingrijitor al statului

    BRAVO ! Asta asteapta prostimea de la voi. Mult circ si cat de lung. Ati ghicit fratilor. Aveti bani si puteti sa organizati ca si NERO numai spectacole . Da nu stiti ce v-o prezis COSEA (fost. min al economiei). Intr-un an bagati ROMANIA in criza. Sa va vad dupa aeia daca mai dantaliti.

  2. La inceputul lunii iunie, Radu Moldovan dadea anumite semne de luciditate privind cheltuirea uneori inutila a unor sume importante de bani pe actiuni culturale fara finalitate: „Tema cu finanțarea culturii trebuie dezbătută, ridică semne de întrebare”. In acelasi timp, Cretu care este „expert” in cheltuirea banului public pe tot felul de prostii, raspundea in replica: ”Personal eu nu am semne de întrebare. Un popor care renunță la cultură devine populație. Identitatea pe care o avem se dă prin cultură și de aceea cultura, care costă, trebuie să fie finanțată. Din punctul meu de vedere, trebuie să continuăm pe această linie” . Dar, conform dictonului „cine se aseamana se aduna” pana la urma Primăria Bistrița și Centrul Cultural Municipal respectiv Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură vor sa încheie un protocol pe cinci ani care stabilește obiectivele și obligațiile părților în organizarea zilelor municipiului – Târgul Mare al Bistriței.
    Vezi si: http://www.timponline.ro/artisti-straini-viitor-bistrita-spun-seful-primarul-semn-intrebare/