PSD a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

 -  -  1011


Partidul Social Democrat a depus marți, la scurt timp după ce plenul CCR a decis în unanimitate că a fost vorba despre un conflict de constituționalitate la moțiunea USR-PLUS, o altă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Liderii social democrați afirmă că în actuala situaţie nu se mai poate crea o altă coaliţie de guvernare şi soluţia o reprezintă organizarea de alegeri anticipate.

PSD și-a respectat angajamentul enunțat în mod constant, că va depune propria moțiune de cenzură dacă cea depusă de AUR și USR-Plus va avea probleme de constituționalitate. PSD va susține în birourile permanente ca moțiunea sa să ajungă cât mai repede la vot, pentru a trimite acasă tot guvernul Cîțu. PSD invită toți parlamentarii care vor plecarea Guvernului Cîțu să voteze moțiunea depusă astăzi”, se arată în comunicatul de presă al formațiunii politice.

În același document se mai precizează că, în momentul de față, moțiunea PSD este singura care nu are nicio problemă de legalitate sau constituționalitate.

”Cine vrea să meargă în continuare cu moțiunea USR-PLUS, după decizia CCR, înseamnă că dorește ca Florin Cîțu să rămână premier: acesta va putea ataca iar la CCR un eventual vot pe această moțiune și are șanse să câștige. După trecerea moțiunii, singura variantă susținută de PSD este cea a alegerilor anticipate. Nu propunem premier, nu susținem un guvern minoritar, nu vom vota niciun guvern propus de PNL și/sau USR. Ultimele săptămâni ne-au arătat că rămânerea actualei Coaliții la conducerea țării creează mai multă instabilitate politică, economică și socială decât poate crea organizarea alegerilor anticipate”, mai arată PSD.

Social democrații consideră că alegerile anticipate reprezintă singura variantă care poate genera un guvern stabil și legitim are să asigure buna guvernare a țării.

Moţiunea PSD, care are titlul “Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”, va fi citită în plenul Parlamentului joi, 30 septembrie, și va fi votată marți, 5 octombrie.

0 notes
136 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *