PSD Bistrița a început o serie de întâlniri cu structurile sindicale din Bistrița-Năsăud

 -  -  1006


Organizația Municipală PSD Bistrița organizează o serie de întâlniri cu structurile sindicale ale marilor companii din judeţ, cu scopul de a afla problemele cu care mediul privat se confruntă și de a găsi soluții pentru rezolvarea acestora, a anunțat președintele interimar al organizației, Daniel Suciu.

Potrivit deputatului Daniel Suciu, social democrații au purtat deja discuții cu sindicaliștii din Rombat, Comelf, Teraplast, Iproeb și Electrica, dar șirul întâlnirilor va continua și cu alte structuri sindicale.

”În ultima perioadă, am avut foarte multe întâlniri cu colegii mei din Organizația Municipală Bistrița și urmează să organizăm o serie de activități. Împreună cu Camelia Tabără, Bogdan Ivan, Andrei Kozuk am început întâlniri cu toate sindicatele din judeţul Bistrița-Năsăud şi din municipiul Bistriţa. A fost și o bună oportunitate de a discuta cu ei și despre proiectul de lege pe care l-am semnat toți cei de aici, cu voucherele de vacanță și în mediul privat. Reacția a fost mai mult decât pozitivă și mi-au și dat idei de completare a acestui proiect de lege, ceea ce vor și face, mai ales că proiectul ajunge în dezbaterea Camerei Deputaților. (…) Am discutat cu sindicatele din Rombat, Comelf, Teraplast, Iproeb, Electrica. Urmează și celelalte firme mari în care există structuri sindicale. Am discutat nu doar despre acest proiect de lege, ci am anunțat disponibilitatea de a prelua orice propunere pe care ei o consideră necesară în sprijinul şi ajutorul muncitorilor care, de fapt, fac economia să se mişte. Pentru relaţia cu sindicatele îi mulţumesc doamnei Camelia Tabără, care a mijlocit toate aceste întâlniri. Tot în perioada următoare intenţionăm să ne întâlnim cu absolut toate ONG-urile şi asociaţiile sportive din municipiul Bistrița. De acest lucru se va ocupa Alex Bria, Ionel Burduhos, Marius Bor şi Virgil Rus. Cred că din greşeala noastră şi dintr-un fals sentiment de adversitate, probabil din ambele părţi, oarecum am neglijat o componentă importantă a unei relaţii normale dintre un partid politic şi ONG-uri. Vrem să ne întâlnim cu absolut toate ONG-urile din județ, dar mai ales din municipiu, şi orice propunere pe care o consideră oportună o vom promova ca iniţiativă legislativă sau ca proiecte de hotărâre în Consiliul Local”, a spus deputatul Daniel Suciu.

Sursa citată a adăugat că în perioada următoare va fi inițiat și un demers prin care bistrițenii vor avea ocazia să afle mai multe despre PSD și despre ce înseamnă un partid de stânga.

”Cred că nu le-am vorbit foarte mult oamenilor despre ceea ce înseamnă cu adevărat stânga și PSD în municipiul Bistrița. Astfel, în perioada următoare vom iniția un demers intitulat ”Dialogurile stângii”. De acest proiect va răspunde mai noul nostru coleg Raul Gălan. Vom face dialoguri cu oameni, cu meserii, cu tineri, mai puţin tineri, cu zona de business. Vom prezentă ce înseamnă cu adevărat stânga, ce vrem şi ce susţinem noi, PSD, în Bistriţa. Nu suntem nici comunişti. Probabil am plătit nemeritat pentru nişte etichete pe care vrem să le înlăturăm prin acest demers”, a completat liderul PSD Bistriţa.

În plus, PSD Bistrița intenționează să realizeze și o primă colecţie de istorie orală multimedia.

”Prea mult s-a adâncit un clivaj între generații. Prea mult sa spus despre pensionari și despre bunicii noștri că sunt niște asistați sociali și, ori de câte ori exista o dezbatere în societate, o anumită categorie era pus la colț. Ne dorim să spunem răspicat că acest oraş – municipiul Bistrița – s-a construit prin munca celor care au astăzi părul mai alb. Am inițiat un proiect împreună cu Asociația Împarte bucurie și cu alți voluntari. Vom face prima colecţie de istorie orală multimedia a municipiului Bistrița, care va fi de fapt un demers de intervievare a 100 de seniori ai municipiului Bistriţa, povestea fiecăruia constituindu-se în povestea oraşului nostru, încă din perioada comunistă, din 1968, când municipiul Bistrița a început să devină un oraș care contează în România. Această colecţie va fi donată Muzeului Judeţean şi Bibliotecii Judeţene, astfel încât, peste 10-15-20 de ani, cine vrea să afle cum a fost Bistrița odinioară, să afle din poveștile spuse de cei care astăzi sunt mai în vârstă. De acest demers răspunde colegul nostru Viorel Ința – secretarul general al PSD Bistrița”, a mai spus Daniel Suciu.

0 notes
131 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *