Ultimele noutati

Radu Moldovan, la BRAȚET cu Victor Ponta pe Năsăud! Ca-ntotdeauna, șeful de filială e-n “preteșug” la două capete: Victor Ponta – Liviu Dragnea!

Radu Moldovan are o relație specială cu liderii P.S.D, chiar dacă în toată cariera sa politică a jucat tare și la risc. În primul mandat de deputat, Moldovan l-a susținut pe Mircea Geoană să preia partidul în 2005. Pentru gestul său reformator, Radu Moldovan a avut OK-ul Bucureștiului să ia șefia organizației județene, după câteva manevre anti-Pupeză. A fost un prim pas în 2007 spre ascensiunea sa politică.

x66

xc

xxc

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: 2009

Cu prima ocazie, Moldovan s-a sucit la FIX, imediat ce șeful P.S.D Mircea Geoană a pierdut prezidențialele din 2009 în fața lui Băsescu. La alegerile interne din 2010, filiala PSD Bistrița-Năsăud ș-a anunțat susținerea pentru Victor Viorel Ponta, care devenea cel mai tânăr președinte de partid. A fost momentul carierei lui Radu Moldovan, care astfel a putut specula relația sa de prietenie cu fostul procuror.

 

maxresdefault

ponta_rar-bn

 

 

 

 

 

foto: 2014

În 2014, Radu Moldovan îi face campanie lui Ponta, care pierde alegerile prezidențiale în fața lui Ioahannis. Cu toate structurile din județ, PSD-ul duce la București un scor lamentabil. De remarcat perseverența lui Dragnea (pe acea vreme vice-premier) din campania pentru prezidențiale, care a ținut permanent legătura cu teritorul prin intermediul elicopterului negru. Vizite inopinante prin filiale și organizare!

 

x33

s2

 

 

 

 

 

 

foto: 2014

 

Bucură-te, învățătorule!

 

După ce Ponta pierde alegerile prezidențiale, în iulie 2015 demisionează de la șefia partidului fiind acuzat de fapte de corupție în dosarul Turceni-Rovinari. Ponta a renunțat la funcțiile din partid “până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse”. Filiala condusă de Radu Moldovan merge pe mâna lui Liviu Dragnea care a candidat de unul singur pentru șefia PSD, după ce și-a pregătit atent terenul.  Din nou, o carte câștigătoare pentru Moldovan care avea legături bune cu noul președinte de partid.

 

 

 

 

 

 

 

foto: 2015

Chiar dacă a rămas fără șefia P.S.D, Ponta rămâne premier și în ultima zi de mandat semnează o Ordonanță de Urgență prin care dă județului 63 de milioane de euro prin programul PNDR. Banii reprezentau finanțări pentru 97 proiecte de investiții derulate de Consiliul Judetean și de 45 de primarii și au fost folosiți pentru modernizarea unor drumuri comunale, străzi și ulițe, pentru reabilitarea unor unități de învățământ, extinderi ale rețelelor de canalizare și alimentare cu apă. Au fost banii prin care președintele Consiliului Județean și-a negociat transferul de primari și a reușit să devină influent în județ. Asta deoarece până atunci panglica realizările începute și finanțate de Guvernul PDL.

x2

x1

 

 

 

 

 

 

foto: 2016

Vizitele electorale ale lui Dragnea și Ponta (nu în același timp, în ultima perioadă) arată că Radu Moldovan e un jucător care contează încă în ecuațiile liderilor PSD, iar filiala județeană de partid poate influența rezultatele decizionale la vârf.

Scorul pe care PSD-ul îl va obține în alegerile parlamentare din Bistriț-Năsăud va fi decisiv în poziționarea filialei pe linii de forță în ce privește viitorul Guvern (dacă va fi cazul) sau în ce privește re-organizarea de partid (cum de altfel s-a întâmplat până acum, după fiecare eșec în alegeri).

 

 

 

 

 

 
Comentarii

 • Cei care au mai fost la putere si vin acum in campania electorala cu tot felul de promisiuni si angajamente nu trebuie sa uite ca dupa 28 de ani de „democratie originala” au pacut din Romania o tara precum cea descrisa in poezia lui poezia actorului Adrian Văncică, alias Celentano din Las Fierbinti, intitulata Românie, țara mea :

  Românie, țara mea, astăzi este ziua ta! La mulți ani!
  Să fii frumoasă, îmi pun sufletul pe masă
  La mulți ani cu sănătate, ți le zic cu drag pe toate
  Eu n-am flori, tu n-ai bomboane, ai oameni prin tomberoane
  Ce-ai fost și ce-ai ajuns, că d-au veselia-n plâns!
  Nu zic vorbe într-o doară, nu e românaș în țară să n-aibă un văr, un frate
  La muncă-nstrăinătate.
  Facem alte țări frumoase, construim la alții case
  Cât le îngrijim bătrânii, pe aici ne mănâncă câinii.
  Românii își lasă copii acasă,
  Să pună o pâine pe masă.
  Și-i văd o lună pe vară, atunci când se-ntorc în țară.
  Drumul ăsta nu-i ușor, te usuci încet, de dor.
  Anglia, Italia, cei mai mulți în Spania.
  Ne-a bătut Albania, că nici fotbal nu mai știm
  Peste minge noi sărim, de ea zici că aproape fugim.
  Vai de tine, vai de noi.
  Asta e, ăștia suntem.
  Noi la supărare bem.
  Europa ne cam ține la perete, avem servicii mult, mult prea secrete.
  Deși nu-s autostrăzi, la permise-s cozi de cozi.
  Mulți se chinuie de foame, avem mai puține mame.
  De pădure ce să spun? Că pădurea zici că-i drum.
  Școala e pe arătură, se face pe scurtătură.
  Gimnastică nu mai avem, aia e! Atât putem.
  Nu mai face nimeni bârna, nu mai strigă nimeni sârma.
  Sănătatea nu-ți mai spun, moare pacientu-n drum.
  Doctorii, precum se știe, sunt plecați în pribegie.
  Cei ce fură milioane au costume și sutane.
  De-ai trecut prin pușcărie, nu-i rușine! E mândrie.
  Vai de tine, vai de noi.
  Asta e, ăștia suntem.
  Noi la supărare bem.
  Românie, țara mea, astăzi este ziua ta și în loc de o urare
  Din piepuțul meu de dac am să string în gura mare
  Iartă-mă că nu mai fac
  Nu-i mai las să te mai fure
  Nu-i mai las să te înjure.
  Nu-i mai las să-și bată joc
  Și de-o fi, îi trec prin foc.
  Și sper că în a mea viață să te văd în față pe harta lumii
  La-mpărțeală cu jupânii.
  Asta e, ăștia suntem
  Noi la bucurie bem.
  Și-ți mai spun, nu mă feresc.
  Românie, te iubesc!”

Caricatură

Ziar de Bistrita