”PSD și PNL, blat pe față în privința pensiilor speciale”

 -  -  41286


Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, este de părere că adoptarea proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de bugetari nu este altceva decât un ”blat pe față între PSD și PNL”. 

După nenumărate dezbateri și un adevărat circ politic, marți a fost vot în Parlament. Un joc și un blat absolut condamnabil între PSD și PNL. Este cazul să reamintesc încă o dată că nu putem pune la îndoială aceste jocuri sub masă, în spatele ușilor închise. Amendamentul depus de USR prin care se plafonau pensiile militarilor și pensiile magistraților nu a fost acceptat, nici măcar nu a fost adus în discuție. În Comisia de Muncă a fost respins. (…) Se știa clar că în formatul actual legea va fi contestată, lucru care s-a și întâmplat. (…) Noi am propus amendamentul constituțional de plafonare a pensiilor militarilor și magistraților, așa cum am spus, dar având în vedere că nu a fost luat în calcul și ținând cont că PSD s-a opus la tot ce a însemnat aducerea în dezbatere și adoptare în plen a unui proiect viabil, constituțional, iar PNL a tăcut, îi suspectăm de blat pe față în privința pensiilor speciale. Privilegiile se pare că vor continua cu acceptul celor două mari partide istorice – PNL și PSD”, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, Cristina Iurișniți.

Deputatul a mai spus că USR a depus, încă din anul 2017, două legi în Parlament referitoare la pensiile speciale. ”USR a fost primul partid politic care a adus pe agenda publică acest subiect. Dacă nu era USR, nu cred că PSD și PNL se băteau cu pumnul în piept astăzi spunând ‘noi am tăiat pensiile speciale’”, a mai completat Cristina Iurișniți.

Camera Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de bugetari, cu excepţia pensiilor militarilor şi poliţiştilor, fiind înregistrate 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri . Legea însă a fost atacată la Curtea Constituțională.

4 notes
411 views
bookmark icon

4 thoughts on “”PSD și PNL, blat pe față în privința pensiilor speciale”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *