Punctele de colectare din mediul urban ar putea fi monitorizate video! Investiția, cuprinsă în proiectul de buget al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pe anul 2020

 -  -  21244În municipiul Bistrița și în celelalte 3 orașe – Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi – ar urma să fie montate camere de supraveghere video în zona punctelor din care se colectează deșeurile, sisteme la care vor avea acces polițiștii locali, în acest fel putându-se aplica și amenzi celor care depozitează necorespunzător deșeurile.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a vorbit în ultima ședință a Consiliului Județean despre aceste investiții, care sunt prevăzute în proiectul de buget pe anul acesta.

”Având în vedere situația gravă a modului în care se derulează serviciul public de salubritate și la ceea ce se întâmplă în jurul punctelor de colectare, am luat decizia, împreună cu colegii din ADI Deșeuri, cu cei circa 60 de primari, ca din FID (fondul pentru investiții și dezvoltare) să facem o investiție pentru 3 loturi în municipiul Bistrița, un lot având 30 de astfel de camere de supraveghere, adică 90 de camere de luat vederi, și câte un lot pe fiecare din cele trei orașe. (…) Am avut discuții cu fiecare primar în parte, rugându-i să analizeze acest subiect, să ne spună dacă sunt interesați să intre în asemenea proiect. De ce? Pentru că degeaba facem noi această achiziție din FID, aceste camere după ce vor fi instalate vor trebui conectate. Trebuie făcut un dispecerat la nivelul fiecărei poliții locale din fiecare oraș, care apoi să folosească aceste imagini pentru a putea aplica sancțiuni celor care aruncă în mod neregulamentar deșeurile sau a altora care depozitează în mod fraudulos. Astea sunt realitățile. Nu își fac contracte și le duc la punctele de colectare dintre blocuri în cele 4 zone urbane ale județului. Cei patru primari ai orașelor și-au dat acceptul pentru implementarea acestui proiect. ”, a declarat Emil Radu Moldovan.

În proiectul de buget pe anul acesta este prevăzută suma de 15.000 de lei pentru un sistem de supraveghere video la stația de sortare de la Centrul Integrat de Management al Deșeurilor de la Tărpiu.

De asemenea, în același proiect mai este prevăzută suma de 1.793.000 lei pentru implementarea unui sistem de monitorizare video pentru 180 de puncte de colectare a deșeurilor din mediul urban, fiind vorba despre cele 3 orașe plus municipiul Bistrița.

 

 

2 notes
369 views
bookmark icon

One thought on “Punctele de colectare din mediul urban ar putea fi monitorizate video! Investiția, cuprinsă în proiectul de buget al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pe anul 2020

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    lentile-contact-colorate.net