Puntea pietonală suspendată de la Beclenuț va fi înlocuită cu un pod

 -  -  2942


Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a anunțat că a semnat un ordin care prevede înlocuirea punții pietonale de la Beclenuț cu un pod din beton de 5 m lățime, acesta urmând să fie construit cu ajutorul fondurilor europene.

În anul 1970, în perioada 12-15 mai, din cauza ploilor abundente şi totodată a topirii bruște a zăpezilor din munţi, apa râului Someş s-a revărsat, afectând grav oraşul Beclean şi împrejurimile. Azi, 12 mai, am dat ordinul de înlocuire a punții pietonale suspendată de la Beclenuț care a fost construită imediat după inundațiile catastrofale care au marcat orașul nostru acum fix 50 de ani. Puntea de la Beclenuț va fi înlocuită de un pod din beton de 5 m lățime, construit din fonduri europene prin intermediul PMUD2”, a anunțat primarul Nicolae Moldovan.

Sursa citată completează că pentru traversarea râului Someșul, pe toată perioada construcției acestui pod, oamenii vor putea utiliza podul utilitar existent în imediata vecinătate a punții, amenajat zilele acestea și pentru trecere pietonală.

2 notes
67 views
bookmark icon

2 thoughts on “Puntea pietonală suspendată de la Beclenuț va fi înlocuită cu un pod

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *