Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, Bogdan Ivan, îl acuză pe prefectul Stelian Dolha de ”abuz de putere”

 -  -  31135


Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan, a lansat acuzații grave la adresa prefectului Stelian Dolha. Acesta susține că reprezentantul Guvernului în teritoriu ar fi abuzat de puterea pe care o are și ar fi solicitat demiterea conducerii Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița.

Un om numit într-o funcție publică și-a permis să facă presiuni, să împartă amenințări până la cel mai înalt nivel al statului român la adresa unor specialiști din sistemul medical, doar pentru simplul fapt că și-au făcut foarte bine treaba”, a declarat Bogdan Ivan, într-un videoclip pe care l-a postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare.

Ivan explică faptul că toate acestea ar fi pornit de la aparatul de plasmafereză care a fost instalat luni la Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița, eveniment la care a participat și președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, alături de conducerea Centrului.

Purtătorul de cuvânt al CJ Bistrița-Năsăud susține că prefectul ar fi făcut presiuni la Institutul de Hematologie de la București și ar fi solicitat demiterea directorului Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița.

Totodată, sursa citată îl mai acuză pe prefect că ar fi sunat un alt specialist din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița și l-ar fi tras la răspundere cu vedere la publicarea unor informații cu privire la testarea contra-cost care se efectuează la unitatea medicală.

Ivan îi cere prefectului să ofere explicații față de acuzațiile care i se aduc, în caz contrar amenințându-l că va face demersuri legale.

În rezerv dreptul ca, în 24 de ore de la postarea acestui videoclip, în situația în care nu răspundeți pertinent cetățenilor județului Bistrița-Năsăud la întrebările pe care vi le-am adresat, să întreprind orice acțiune pentru blocare dumneavostră în aceste abuzuri de putere pe care el faceți”, a mai spus Bogdan Ivan.

⛔️Vă puteți imagina că un oficial poate certa, vorbi urât și cere demisii ale unor specialiști din sistemul medical doar pentru că ei și-au făcut treaba?!Cei care ocupă funcții publice sunt în slujba oamenilor și nu invers! Nu credeam să văd vreodată asemenea situații, ca și cea expusă în video-ul de mai jos! Noi, cei mulți, așteptăm răspunsuri și explicații pertinente!

Publicată de Bogdan Ivan Gruia pe Miercuri, 6 mai 2020

Deși i-a solicitat public un punct de vedere, prefectul județului Bistrița-Năsăud nu a răspuns până acum la provocarea purtătorului de cuvânt al CJ Bistrița-Năsăud.

În schimb, conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița, instituiție implicată în acest scandal, a oferit un punct de vedere și a precizat: ”Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița nu este și nu va fi niciodată o instituție politizată. Suntem o instituție guvernamentală ce deservește nevoile fiecărui membru al societății noastre indiferent de rasă, opinii sau credință. Astfel, pentru o mai bună întelegere a activității noastre privind punerea în folosință a aparatului de recoltare a plasmei convalescente bogată în anticorpi anti-SARS-CoV-2, vrem să vă aducem la cunoștintă faptul că întâlnirea cu presa s-a organizat EXCLUSIV din dorința de a aduce la cunoștința opiniei publice și promova acest nou serviciu, pe care îl considerăm util în această situatie de pandemie. Cel mai important obiectiv al Centrului de Transfuzie Sanguină este acela de a conștientiza nevoia de donare de sânge, astfel încât să putem asigura calitatea, siguranța și disponibilitatea componentelor sanguine pentru pacienții care au nevoie”.

3 notes
260 views
bookmark icon

3 thoughts on “Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, Bogdan Ivan, îl acuză pe prefectul Stelian Dolha de ”abuz de putere”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *