Răcire accentuată a vremii în întreaga ţară, în intervalul 11 – 24 ianuarie; meteorologii anunță temperaturi minime cuprinse între -10 şi -18 grade

 -  -  11073


Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (intervalul 11 – 24 ianuarie 2021), care arată că vremea se va răci accentuat în întreaga ţară, devenind chiar geroasă în Transilvania, cu valori termice minime ce pot coborî până la -18 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în primele 3 zile ale intervalului, se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 0…1 grad și minime în jur de -3 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în zonele depresionare. Răcirea prognozată pentru perioada 14 – 20 ianuarie va însemna maxime termice negative în toată regiunea, la o medie ce va oscila între -8 și -4 grade și minime sub limita gerului, în general, cuprinse între -18 și -10 grade. Apoi, la începutul ultimei decade de ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa între -10 și -7 grade. Probabilitatea de precipitații se va menține ridicată în aproape tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână de prognoză și după 20 ianuarie”.

La munte, ”în primele 3 zile ale intervalului, se vor înregistra temperaturi în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de -5…-3 grade și minime în jur de -8 grade. În perioada 14…20 ianuarie vremea va deveni rece, geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților. În cele mai reci zile din acest interval, media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi de -12…-10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade. După acest interval, estimarea indică o creștere treptată a temperaturii, astfel media maximelor va fi de -6…-4 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de -10 grade. Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie și după 20 ianuarie”.

1 notes
198 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *