Radu Moldovan, cercetat la DNA Cluj! Dosar pe decontări SUSPECTE la drumul Ilva Mică – Măgura Ilvei! Consiliul Județean a reziliat contractul și a reluat licitația, iar acum, Mis Grup e-n cărți să câștige!

 -  -  135


Președintele Consiliului Județean Bistrița – Năsăud e cercetat de Direcția Națională Anti-Corupție, într-un dosar privind lucrările decontate la tronsonul de drum DJ 172 – Ilva Mică. Radu Moldovan ar fi cercetat pentru decontări fictive a unor lucrări ne-executate, prejudiciul fiind estimat la 3.000.000 de lei.

Dosarul se află în cercetare la Biroul Teritorial Cluj. Informația a fost confirmată de Ovidiu Florean în cadrul conferinței de presă a PNL.

Există un dosar la DNA Cluj, dosar nr.66 /P/2019 în care domnul Emil Radu Moldovan este cercetat pentru chletuielile făcute în cuantum de 3 milioane de lei pe tronsonul 4 din Poarta Transilvaniei – Măgura Ilvei . Acolo, știți bine că s-au băgat niște bani și NU știe nimeni ce s-a lucrat, cât s-a lucrat și de ce Consiliul Județean NU a acționat în instanță compania respectivă. – a declarat Ovidiu Florean.

ovidiu florean

Contractul s-a reziliat! Mis Grup e singura firmă care a intrat la licitația de 10 MILIOANE de euro!

Lotul 4 din Poarta Transilvaniei, între Ilva Mică (DN17D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei, are o lungime de 18,8 km, iar lucrările trebuiau să fie executate de firma Autotehnorom împreună cu OPR Asfalt SRL. Contractul de 8 milioane euro a fost reziliat de Consiliul Județean, pe motiv că NU s-a respectat graficul de lucrări.

Dimex a participal la prima licitație din 2017, atribuită asocierii: Autotehnorom Suceva împreună cu OPR Asfalt SRL Timișoara, care ulterior a pierdut contractul prin reziliere.

La reluarea licitației ( care acum e-n desfășurare ) participă o singură asociere: Mis Grup (liderul asocierii) împreună cu LDP SA (firma Consiliului județean). Din asociere mai fac parte: Diluca Project SRL, GEVOLT BLUE LINE, CONSTRUCTII FEROVIARE MURES S.A,  IPI Works S.A., GEOSOND S.A. Uterior, DIMEX-2000 COMPANY S.R.L. a fost cooptată în această asociere de firme, singura asociere care participă la licitație.

Contractul se va atribui pe criteriul cel mai bun raport preț-calitate! În 13.05.2020 se vor deschide ofertele iar lucrarea va trebui finalizată în 15 luni. Valoarea estimată a contractului: peste 10 milioane de euro + TVA, respectiv 50.069.625 lei.

radu moldovan

Îl agață procurorii sau e dosar politic, pregătit de dușmanii din politică?

Procurorii DNA instrumentează acest dosar și adună probe în vederea demonstrării presupusului prejudiciu, estimat la 3.000.000 de lei. Dosarul este în faza de cercetare penală încă din 2019, iar președintele CJ beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Din punct de vedere al imaginii, Radu Moldovan va intra-n alegeri ca cercetat penală și cel mai probabil va aborda strategia victimizării electorale ! Asta în cazul în care lucrurile se inflamează și opoziția va juca această carte, a candidatului PSD anchetat de DNA!

Rămâne de văzut cum va evolua acest dosar, care are 2 direcții: clasare sau trimitere în judecată!

13 recommended
5 notes
5483 views
bookmark icon

5 thoughts on “Radu Moldovan, cercetat la DNA Cluj! Dosar pe decontări SUSPECTE la drumul Ilva Mică – Măgura Ilvei! Consiliul Județean a reziliat contractul și a reluat licitația, iar acum, Mis Grup e-n cărți să câștige!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *