Radu Moldovan e aproape-sigur de-un nou mandat de președinte la CJ: “Cred că voi mai fi încă o tură, la cum arată contracandidații mei, adică niciunul!” Singurul scenariu prin care ar putea fi DETRONAT Radu Moldovan este…

 -  -  21695


Șeful PSD Radu Moldovan e sigur că mai prinde-un mandat la conducerea Consiliului Județean, egalându-l astfel pe Gheorghe Marinescu, președintele care a avut 3 mandate. (1996 – 2008)


La conferința de presă susținută astăzi la sediul Consiliului Județean, Radu Moldovan a decarat relaxat că e sigur că mai prinde înc-un mandat de președinte!

Reporter: – Pe bugetul preconizat NU sunt probleme cu finanțarea echipei de handbal, să înțelegem?

Radu Moldovan: – Cât voi fi eu președinte la Consliul Județean , până în iunie, am avut grijă să NU fie niciun fel de probleme! Și la cum arată lucrurile, dacă Bunul Dumnezeu o să-mi dea sănătate, cred că voi mai fi încă o tură și asta NU înseamnă nici aroganță și nici altceva… dar la cum arată contracandidații mei, adică niciunul, mă gândesc că oamenii NU mă vor trimite acasă și să ies pe locul 2!

Singura problemă a lui Radu Moldovan! Legea electorală, care stă-n pixul lui Orban!

Dacă Guvernul Orban modifică Legea Electorală, Radu Molodvan ar putea avea probleme. Președintele de Consiliu Județean ar fi ales la masa consilierilor, ceea ce înseamnă 16 voturi necesare! Momentan, PSD deține 19  consilieri județeni, PNL are 9 și ALDE are 3. Deci: majoritate zdrobitoare pentru PSD.

consiieri judeteni

Dacă se schimbă Legea, președintele de Consiliu Județean ar fi ales de o majoritate simplă, caz în care Radu Moldovan ar putea avea nevoie de voturi din opoziție. Pe trendul actual, greu de crezut că PSD va reuși să câștige 16 mandate de consilier județean.

Bătălia ar fi deschisă și atunci PNL va trebui să-și securizeze lista pentru a NU exista trădări pro-Radu Moldovan. În ecuație va intra ALDE, PMP și probabil USR și astfel, alegerea președintelui CJ va fi pe bază de negocieri.

Aparent, acesta este singurul scenariu în care Radu Moldovan poate fi detronat de pe scaunul de președinte, deoarece uninominal e greu de crezut că un alt personaj va putea să adune mai multe voturi! Mai ales că încă NU s-a prefigurat niciun candidat de opoziție cu pretenții de președinte de Județ, care să aibă contro pe primarii ce livrează voturi!

Baronii PSD au schimbat Legea Electorală ca să-și păstreze tătucii la butoane!

De menționat că în actualul mandat, Radu Moldovan a fost ales prin vot indirect de către consilierii PSD + ALDE. După dezastrul de la europarlamentare și arestarea lui Dragnea, Guvernull Dăncilă a dat Ordonanță de Urgență pentru alegerea președintelui de Consiliu Județean, prin vot direct!

Acest lucru s-a realizat IMEDIAT, la comanda baronilor locali, acum disperați că Guvernul PNL ar putea acționa prin Ordonanță pentru modificarea Legii Electorale (primar în 2 tururi și președinte de CJ, ales indirect de către consilierii de pe listă.

ludovic orban

Ludovic Orban se câcâie!

Momentan, premierul Orban ezită să modifice Legea Electorală, deși există presiuni în acest sens din partea PMP și USR, formațiuni care au adunat semnături în stradă pentru primar în 2 tururi. De asemenea, ALDE și pro Romania susțineau modificarea Legii electorale. Doar PSD și UDMR sunt partidele care vor actualul sistem de vot care avantajează clar baronii locali și primarii în funcție!

Guvernul Orban poate da o Ordonanță de Urgență pe Legea Electorală, cu riscul ca UDMR să trântească Guvernul! De asemenea, NU e exclus ca PNL-ului să-i convină actuala Lege Electorală și să renunțe la modificări, tocmai pentru a-și păstra primarii și președinții de CJ-uri, pe funcții.

În ce privește județul BN, situația e-n favoarea PSD-ului, chiar dacă Radu Moldovan a scos cel mai slab scor din istoria PSD-ului!

Organizația condusă de Radu Moldovan a reușit cel mai slab scor din istoria PSD, la alegerile prezidențiale, deoarece candidatul lor NU a trecut de 30%. Mai exact, Dăncilă a reușit abia 28% pe județ și doar 23% pe municipiu, scoruri infime dacă ar fi să luăm în calcul investițiile mult-trâmbițate de Radu Moldovan, finanțate masiv de Guvernul PSD și asumate-direct de președintele CJ.

Dacă PNL NU joacă inteligent, Radu Moldovan e aproape-sigur de un nou mandat la Județ, iar primarii PSD din județ vor fi avantajați CLAR de alegeri dintr-un singur tur!  iar aceste elemente se vor răsfrânge direct la parlamentarele din toamnă… scenariu de care s-ar face responsabili liderii PNL de la nivel central, dar și reprezentanții PNL BN, care NU au fost în stare să găsească variante anti-PSD în cei 8 ani de opoziție…

Citiți și:

 

BăTUTA săsească! Județul e ALBASTRU! PSD a pierdut în 50 de comune + cele 4 orașe! Viorica Dăncilă a ieșit președinte pe 4 comune: Căian, Coșbuc, Parva și Zagra! CLICK să vedeți HARTA cu voturile pe comune, în toată România! 

2 notes
820 views
bookmark icon

2 thoughts on “Radu Moldovan e aproape-sigur de-un nou mandat de președinte la CJ: “Cred că voi mai fi încă o tură, la cum arată contracandidații mei, adică niciunul!” Singurul scenariu prin care ar putea fi DETRONAT Radu Moldovan este…

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *