Radu Moldovan: Fără PSD la guvernare, România era astăzi praf și pulbere

 -  - 


”Fără PSD la guvernare, România era astăzi praf și pulbere”, spune președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. 

Prezent la conferința de alegeri a organizației PSD Sălaj, liderul social democraților din Bistrița-Năsăud a explicat de ce PSD a decis să intre la guvernare alături de PNL.

Fără PSD la guvernare, România era astăzi praf și pulbere. Nu e foarte departe anul 2019 și nu trebuie să uităm ce a făcut marele profesor de moralitate și politică pe care îl cheamă ca pe vecinul nostru din Ungaria, dar nu vreau să îi pomenesc numele pentru că nu merită (n.r. – Ludovic Orban). În 2019, prima decizie pe care acest om a luat-o a fost anularea Ordonanței 114 a Guvernului PSD prin care a fost plafonat prețul la energie și prin care s-au luat măsuri pentru protejarea populației și a mediului economic de cataclismele care urmau să vină peste România. Au venit băieții ăștia, au ras tot. (…) De aceea PSD a decis să intre la guvernare. Eu le mulțumesc tuturor colegilor care, din noiembrie 2021, de când a venit PSD la guvernare, cu tenacitate, cu foarte multă muncă și mulți nervi, au trebuie să se bată ca într-un final să reușească să reglementeze piața energetică pentru a putea să salveze ceea ce poate salva. Fără PSD la guvernare, nu are rost să vă spun cum arăta astăzi România, cum arătau facturile și firmele, cum arătau facturile la școli, spitale și alte instituții pe care administrația publică le are în subordine. Prin conducerea partidului, prin reprezentanții noștri de la nivelul Parlamentului și al Guvernului, PSD a reușit să vină cu măsuri bune pentru a salva România”, a spus Moldovan.

Președintele PSD Bistrița-Năsăud a mărturisit că el însuși a avut rezerve față de intrarea partidului la guvernare, dar a ajuns la concluzia că decizia s-a dovedit în final una ”înțeleaptă”.

Legat de intrarea la guvernare a PSD au fost multe discuții. Vă mărturisesc că și eu am avut rezerve, nu știam dacă e bine să acceptăm să intrăm la guvernare, dacă nu e bine. La început, eu unul aș fi înclinat mai mult spre nu decât spre da, pentru că știm cum am plecat de acolo și care a fost comportamentul partenerilor noștri. Însă acum, fără nicio rezervă, îl felicit pe președintele partidului și pe cei care au stat lângă el și au analizat la modul serios situația. Când eu l-am întrebat dacă s-a gândit de 10 ori înainte de a lua decizia, mi-a răspuns foarte clar că nimeni nu poate să prevadă ceea ce urmează, dar că românii și România sunt pe primul loc și cu mult mai importante decât riscurile pe care partidul și le-ar fi putut asuma din punct de vedere politic. Așa cum am spus, am avut rezervele mele, dar decizia se dovedește a fi una foarte înțeleaptă. Altfel, perioada asta extrem de complicată și de grea, fără planurile, programele și legile făcute de PSD, ne-ar fi lăsat fără niciun fel de resurse și eram într-o situație extrem de complicată”, a mai spus Moldovan.

Vizualizări 164 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.