Radu Moldovan NU s-a RĂBDAT și s-a dus la Spital să prezinte aparatul de 75.000 de euro pentru CORONAVIRUS! În 2 săptămâni va fi echipat complet și se vor face primele analize cap-coadă! Pân-atunci, se fac triaje!

 -  -  1295


Spitalul Județean de Urgență a achiziționat un aparat de ultimă generație, care ajută la reducerea timpilor de așteptare pentru depistarea cazurile de COVID-19. Echipamentul a fost achiziționat din bani publici, în regim de urgență și a costat 300.000 de lei.

Cu toate că Spitalul Județean a anunțat de IERI achiziția, Radu Moldovan a dat o fugă la spital, și-a pus masca pe față și a prezentat acest echipament, alături de Gabriel Lazanny.

Info. măsuri și aparatura achiziționată #COVID19

Într-o perioadă a incertitudinilor și nevoii de sprijin real, venim cu FAPTE concrete, prin care oamenii să știe că suntem uniți pentru ei. Mai multe informații, în materialul video ⤵️

Publicată de Emil Radu Moldovan pe Miercuri, 18 martie 2020

 Testarea la COVID-19, abia peste 2 săptămâni! Ce analize se pot face la Bistrița!

Echipamentul prezentat NU poate încă depista cazurile de COVID -19, dar ajută la reducerea timpilor de așteptare. Practic, pacienților cu simptome li se recoltează probe care sunt prelucrate de noul aparat. Aproximativ 17 tipuri de testări sunt realizate acum la Bistrița și sunt analizate diverse tulpini de gripă, meningită etc.

covid 19

Dacă analizele de la Bistrița ies pozitive la testare (de ex: cazuri de gripă “normală”), atunci aceste cazuri NU mai sunt trimise la Cluj și astfel NU se mai aglomerează sistemul. Specialiștii în domeniu susțin că NU există variante de suprapunere a virusurilor, iar pacienții NU pot avea COVID-19 și gripă “normală”, în același timp. Până acum, absolut toate cazurile cu simptome erau trimise la Institutul Matei Balș din Cluj, care confirma cazurile de COVID-19 sau gripă ” normală”.

De menționat că simptomele celor infestați cu CORONAVIRUS sunt asemănătoare cu celelalte cazuri de gripă.

Șeful PSD, Radu Moldovan a prezentat acest echipament și a declarat că în 2 săptămâni va fi livrat kit-ul necesar, iar Spitalul Județean va face analize COMPLETE pe cazurile de COVID- 19.

radu moldovan si lazanny

“Spitalul Județean este în carantină încă din 14 februarie. Avem stocurile necesare ca Spitalul să poată funcționa 2-3 luni!” a completat Lazanny.

 

0 notes
420 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *