Politic

Radu Moldovan (PSD): ”Sunt ferm convins că Bogdan Ivan va fi un președinte de Consiliu Județean mult mai bun decât mine. Cu o singură condiție …”

 -  - 


Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, spune că este ferm convins că deputatul Bogdan Ivan, care va fi candidatul social democraților pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud la alegerile locale din 2024, va fi un președinte mult mai bun decât el. ”Are absolut tot pedigree-ul necesar pentru a putea prelua o ștafetă care nu e deloc ușoară”, a afirmat Moldovan

Cel mai performant președinte al PSD a fost Victor Ponta, care a luat organizația, a dus-o foarte sus, a ajuns din postura de lider al generației lui cel mai tânăr prim-ministru al României, unul foarte performant. Păstrând proporțiile, cred că Bogdan ar putea urma o astfel de cale, să fie primul TSD-ist care poate ocupa o funcție aleasă uninominal, încă în perioada când vârsta îți permite să fii în organizația de tineret. (…) Bogdan Ivan e un tânăr cu o bază extrem de importantă. E o vorbă din bătrâni că cei 7 ani de acasă contează foarte mult. El îi are pe toți și la zi. E un tânăr foarte bine pregătit, deja foarte matur la vârsta pe care o are. Vă spun că m-a încercat un sentiment major de mândrie, aș putea spune chiar părintească, atunci când împreună cu câțiva dintre colegii primari, cu Daniel Suciu și cu domnul profesor Vasile Dîncu, dar dânsul de altă parte a mesei, am asistat la susținerea lucrării de doctorat. Cred că Bogdan este cu mult mai pregătit decât eram eu când am venit la Consiliul Județean. Cu mult, cu mult mai pregătit. Eu veneam pe un teren despre care habar nu aveam. El a făcut și aici școala, zece ani cu mine, la zi. Știe absolut tot ce înseamnă administrație în județ, cătun, stradă, uliță, instituție. De asemenea, sunt foarte convins că va fi cu mult mai bun președinte de Consiliul Județean decât sunt sau am fost eu. Sunt ferm convins de acest lucru. Cu o singură condiție, să rămână cu picioarele pe pământ. E singurul lucru de care Bogdan are nevoie. (…) Eu o să am grijă în permanență să fiu bolovanul legat de picioarele lui, adică să îl păstrez, atât cât voi putea, cu picioarele pe pământ. E singurul pericol. Aud și eu fel și fel de discuții – că nu e pregătit, că nu are experiență, că nu știu cine o să candideze de la liberali. Nu vreau să fiu lipsit de modestie sau înțeles greșit. Nu trebuie să ne intereseze lucrul acesta pe noi, ci pe ei. Pe noi trebuie să ne intereseze ce trebuie să facem în continuare pentru oameni, care este agenda oamenilor, care sunt nevoile lor. (…)  a spus Radu Moldovan, duminică, în fața tinerilor social democrați care și-au ales o nouă conducere.

 

Liderul PSD Bistrița-Năsăud precizează că un bun președinte de Consiliu Județean trebuie să aibă și o serie de alte calități.

Cel mai important lucru este să iubești oamenii și să îți palcă oamenii. Dacă nu iubești oamenii, nu ai ce să cauți într-o poziție de genul acesta, sub nicio formă. O a doua calitate este aceea să ai disponibilitate de sacrificiu. Nu mai există viață, nu mai există familie. Foarte multă lume își dorește funcțiile acestea, dar nici 1% dintre ei nu știu cu ce se mănâncă. Al treilea lucru este corectitudine. Dacă vrei să faci muncă în slujbă publică, niciodată ea nu va fi compatibilă cu afacerile. Cred că dacă vrei să faci afaceri, atunci faci afaceri. Dacă vrei să ocupi o funcție publică, atunci nu mai este timp pentru altceva. Absolut niciun minut. Corectitudinea se subînțelege de aici. Oricât ai fi de corect ca om, atunci când ești acționar la nu știu câte firme, oricum ai tendința de a orienta paleta de la vânt să mai bată și în partea cealaltă”, a completat Moldovan.

De asemenea, Radu Moldovan a menționat că îl va susține pe Bogdan Ivan și îi va fi alături și în viitor.

”Sunt convins că o să ne întâlnim în 2024 să sărbătorim și de abia de atunci va începe greul. Și pentru el, dar și pentru voi. Eu îl voi susține fără niciun fel de rezervă, îi voi fi alături, atât cât va avea nevoie. Nu voi sta să nu poată respira. Dacă va avea nevoie de sprijin, voi fi 24 din 24 ore la dispoziție. Dacă va avea nevoie de un sfat, voi fi acolo. Și pentru el, și pentru oricare dintre voi, așa cum sunt de aproximativ 22 de ani. Politica este joc de echipă. Nu există altă variantă”, a mai adăugat Moldovan.

”Cred că Bogdan are absolut tot pedigree-ul necesar pentru a putea prelua o ștafetă care nu e ușoară”, a încheiat Moldovan.

336 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.