Radu Moldovan (PSD): ”Urmează cea mai neagră iarnă, asemănătoare cu cele din perioada războaielor mondiale”

 -  - 


Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, atrage atenția că urmează ”cea mai neagră iarnă, asemănătoare cu cele din perioada războaielor mondiale” și spune că actuala coaliție de guvernare este obligată să găsească soluții pentru a ajuta oamenii să treacă peste această perioadă.  

Din păcate, observ că ipocrizia în politică a ajuns la un rang foarte înalt. Toată lumea este îngrijorată și mai nimeni nu face nimic. Încă din noiembrie 2021, când PSD a luat decizia de a intra într-o coaliție de guvernare, pentru a salva ceea ce mai poate fi salvat din această țară, propunerile pe care le-am făcut nu au fost luate în seamă. Noua coaliție formată din PNL, AUR, USR respinge amendamentele social democraților care vor să salveze termocentrale sau mine pentru a avea variante alternative la criza energetică. Această nouă coaliție este mai interesată de decarbonificare. În Germania, Polonia, Franța, se caută soluții pentru a depăși criza. Noi, după ce că suntem cum suntem, vrem să dăm jos 150 de megawați cu Termocentrala Paroșeni. Nu mai vorbesc că o mare vedetă politică – ultima dată l-am văzut în bermude pe aici pe la noi în județ – primul lucru pe care l-a făcut cu Ordonanța 1/2019 a fost acela de a anula Ordonanța 114 prin care Guvernul PSD, care prevăzuse că urmează astfel de criză, plafona și reglementa piața. Și nu doar cea energetică, ci și cea bancară. Ei, dar au venit ăștia de dreapta, partenerii noștri pe care îi respect, și au spus că liberalizează”, a declarat Radu Moldovan, marți, la conferința de alegeri a Organizației Femeilor Social-Democrate Bistrița-Năsăud.

El a adăugat că, în condițiile în care iarna bate la ușă, actuala coaliție este obligată să găsească soluții rapide.

”Cred că statul român, coaliția de guvernare din care face parte și PSD nu mai are timp. S-a dat o ordonanță, dar am înțeles că va fi amendată în Parlament pentru ca oamenii să poată să treacă peste această iarnă, care este cea mai neagră iarnă, asemănătoare cu cele din perioada războaielor mondiale. Este obligația noastră să facem tot ce ține de noi ca partenerii noștri din coaliție să susțină acele amendamente. Niciun român nu este vinovat de ceea ce se întâmplă și nu ei trebuie să plătească criza mondială, energetică, lucrurile care decurg în urma conflictului din Ucraina. Este obligația noastră. Nu avem niciun fel de scuză. Eu unul nu mai am răbdare să mi se tot explice că nu se poate. Nu poți, du-te acasă, eliberează locul ca să poată să vină altcineva și să facă lucrul acesta. E extrem de frustrant să îi vezi pe unii, cum e domnul ăla în bermude, că, după ce fac un lucru criminal, cu ghilimelele de rigoare, liberalizând piața într-o perioadă de criză, acum vin și ne dau lecții. (…) PSD are obligația morală să rezolve lucrurile. Nu avem niciun fel de scuză. (…) Sunt încrezător că parlamentarii PSD îi vor face pe toți colegii lor să înțeleagă că este important să găsească rapid soluții. Nu mai este timp de dezbateri pentru că temperatura din termometre ne arată că lumea și-a pornit centrala. Oamenii nu pot sta în frig în case”, a mai spus Moldovan.

Loading

bookmark icon

One thought on “Radu Moldovan (PSD): ”Urmează cea mai neagră iarnă, asemănătoare cu cele din perioada războaielor mondiale”

    Sorry, comments are closed.