Președintele CJ Bistrița-Năsăud: ”Suntem pregătiți cu noi proiecte pentru următorul exercițiu financiar al UE”

 -  -  11139


Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a pregătit mai multe proiecte de investiții pentru următorul exercițiu financiar al Uniunii Europene, a anunțat președintele Emil Radu Moldovan.

Într-o emisiune de la postul local de televiziune AS-TV, Moldovan a vorbit despre investițiile pentru care administrația județeană speră să obțină finanțare europeană.

”Noi suntem pregătiți să luăm maxim din ceea ce se poate lua. Așteptăm cu mare interes ghidurile pentru noul exercițiu financiar al UE, pentru a putea depune și noi proiectele noastre. (…) Suntem pregătiți cu mai multe proiecte, începând cu cele de extindere a rețelei de gaze naturale și continuând cu proiecte privind continuarea modernizării infrastructurii de drumuri, construcția noii aripi a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, cu modernizarea Secției de Psihiatrie a spitalului, cu continuarea dezvoltării infrastructurii de apă-canal, cu reabilitarea Castelului Teleki de la Comlod, Casa Colecțiilor, noua clădire verde de pe strada Păcii, unde va fi sediul ADI-urilor, precum și cu multe alte proiecte pe care le avem în vedere. Așteptăm cu mare interes lansarea ghidurilor și apoi deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor”, a declarat Emil Radu Moldovan în emisiunea ”Politici de fier” de la AS-TV.

Totodată, președintele CJ Bistrița-Năsăud a completat că administrațiile județene din întreaga țară așteaptă ca Guvernul să modifice o ordonanță cu privire la entitățile care pot depune proiecte prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Sper ca Guvernul să modifice Ordonanța 155 prin care se reglementa eligibilitatea pentru cei care pot accesa fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență și unde consiliile județene nu existau. Prin Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România am solicitat să se corecteze această nedreptate, întrucât consiliile județene gestionează infrastructura de drumuri, de sănătate, de patrimoniu și aproape integral cultura dintr-un județ, precum și toate problemele sociale. E o aberație ca administrațiile județene să nu fie eligibile în acest Programul Național de Redresare și Reziliență. Am primit promisiuni că lucrurile se vor rezolva și sper ca ele să se rezolve”, a mai spus Moldovan.

1 notes
264 views
bookmark icon

One thought on “Președintele CJ Bistrița-Năsăud: ”Suntem pregătiți cu noi proiecte pentru următorul exercițiu financiar al UE”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *