Eveniment

Radu Moldovan, vești despre tronsonul de la Viișoara la Dumitra din DN 17C. ”Pentru că traficul a crescut foarte mult, am cerut trei benzi”

 -  - 


Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a vorbit, sâmbătă, în cadrul conferinței de alegeri a partidului din care face parte, despre reabilitarea tronsonului de la Viișoara la Dumitra din DN 17C. Moldovan a precizat că în prezent se lucrează la documentații și a menționat că a solicitat refacerea studiilor pentru această porțiune de drum. 

”Am primit sprijin de la domnul ministrul Grindeanu (n.r. – ministrul Transporturilor și Infrastructurii – Sorin Grindeanu) și de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România. În momentul de față sunt în procedură de achiziție publică studiile, atât cele de fezabilitate, cât și cele geo și expertizele tehnice, pentru DN 17C, de la km 1 la km 9, mai exact punct control Viișoara – intrare în Dumitra, tronson care include și Dealul Dumitrei. Poate că eram mai înaintați, dar am cerut refacerea studiilor pentru că erau făcute pe varianta existentă. Am cerut trei benzi, cu bandă de decelerare pe urcare, pentru că circulația a crescut foarte mult. Se refac studiile, mi s-a promis că ele vor fi gata până la sfârșitul lunii noiembrie. Tot atunci sperăm că va fi gata și studiul pentru DN 17D, Valea Măriilor – Pasul Rotunda -limită cu județul Suceava. CNAIR-ul sper să se țină de cuvânt și să avem aceste studii finalizate și apoi să fie introduse pe noul POIM – Programul Operațional Infrastructura Mare – și rușinea asta pe care o trăim acum – ca un drum național, la 15 ani de la intrarea în Uniunea Europeană, să fie în continuare drum de pământ – să dispară” , a spus președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Radu Moldovan a amintit și de tronsonul Rodna – Valea Mare din DN 17D, licitația pentru execuția lucrărilor pe acest tronson fiind în contestație.

379 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.