Râpaș s-a dus să-i dea-n primire, la televizor! A ajuns în studiourile B1 TV să vorbească despre așa-zisele abuzuri de la Bistrița! Zice că Lupșa e omul PSD-ului controlat de Doru Crișan, primarul din Prund! Sugerează că Harpa, șeful de la mascați a luat 10 la concurs, pe blat cu Andeica Paul și Dumitru Moldovan (membrii ai comisiei)

 -  -  4360


Florian Râpaș s-a dus la București, la televizor! Agentul a fost prezent la o emisiune moderată de Tudor Barbu unde a prezentat situația de la Bistrița. Liderul de sindicat susține că șefii Inspectoratului comit abuzuri la adresa lui și că mai mulți polițiști s-ar afla sub papucul comandantului Ovidiu Lupșe și al Comisarului Ioan Moldovan.

Râpaș spune că are înscrisuri oficiale care atestă abaterile disciplinare ale comise de cei doi șefi ai Poliției: Lupșa și Ioan Moldovan.

VIDEO: despre cum l-a amendat pe Ioan Moldovan, șeful Poliției Bistrița care NU purta centură, în calitate de pasager!

“Dacă NU se vor lua măsuri voi face plângere penală pentru abuz în serviciu și omiterea de a nota organele de cercetare penală în momentul în care constată o infracțiune!” – a declarat Râpaș în cadrul conferinței de la Bistrița.

Când au venit în control, șefii MARI de la IGPR București au găsit totul OK! De menționat că șeful IGPR e fost-coleg cu Lupșa și după controlul de la Bistrița a fost demis și acuzat de șmenuri cu terenuri !

În urma unui control al IGPR, abuzurile menționate de Râpaș NU s-au confirmat! Din acest motiv, Râpaș a susținut o conferință de presă la Bistrița, după care s-a ofticat și s-a dus la televizor la B1TV, să prezinte presupusele abuzuri din Inspectorat!

foto: Ovidiu Lupșa șeful IPJ BN

La câteva săptămâni după controalele din Bistrița, Ioniță a fost schimbat din funcție și acuzat de șmenuri cu un teren imobiliar. Cătălin Ioniță susține că va demonstra că nimic nu e adevărat. La conducerea IGPR a fost numit Ion Buda fost comandat la Poliția de Frontieră, care a absolvit școala generală la Beclean.

Florian Râpaș este liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție BN și susține că are aproximativ 100 de membri înscriși în Sindicat.

Florian Râpaș e nemulțumit de modul în care s-a desfășurat activitatea corpului de control al ministrului Carmen Dan. Tocmai de aceea, liderul de sindicat este gata să se adreseze Parchetului General și să prezinte toate probele pe care le are la dispoziție. Asta deoarece în urma controlului de la București NU s-a constatat nimic neregulamentar, la nivelul Inspectoratului!

Bătălie între Sindicate! La televizor, Râpaș s-a sfădit în direct cu Dumitru Coarnă, șeful MARE de la SNPPC!

Râpaș s-a certat cu Coarnă, liderul de sindicat a SNPPC, pe motiv că acea cameră-video montată de Râpaș pe mașina de serviciu. Coarnă spune că procedural, Râpaș Nu avea voie să doteze mașina de serviciu fără dispoziții clare. În replică, Râpaș susține că NU e nicio diferență între camera video de pe telefonul mobil și camera video amplasată la bordul mașinii.

VIDEO: Râpaș se ceartă cu Dumitru Coarnă, liderul SNPPC

Râpaș s-a adresat și SNPPC-ului și a cerut sprijin, dar Coarnă susține că NU a primit o înștiințare privind conflictul de la Bistrița și de aceea NU a venit în sprijinul agentului de poliție.

A intrat Harpa pe fir! Ce zice șeful de la mascați, care a luat 10 la concurs!

Liderul SNPPC Bistrița, Tiberiu Harpa a intrat pe fir în timpul emisiunii și a negat faptele prezentate de Râpaș!

“Eu consider că nimeni NU e mai presus de lege, niciun polițist, niciun magistrat. E corect că domnul l-a sancționat pe șeful Poliției, care e șef direct, dar cum se întâmplă că domnul Râpaș l-a sancționat doar pe domnul Moldovan, nu a sancționat un alt coleg…. E ciudat!” – a declarat Tiberiu Harpa.

Harpa: din șef la poliția Rurală e șef la mascații din Bistrița. A luat 10 la concurs, dar Râpaș sugerează BLATURI!

Harpa a devenit șef la mascați, iar la concursul susținut pentru acest post a luat nota 10. Florian Râpaș e suspicios în privina concursului și e nervos că nu a făcut parte din comisia de concurs, în calitate de șef de sindidicat.

“Anul trecut, am fost solicitați, ca toate sindicatele din cadrul IPJ să fie observatori la anumite concursuri. Anul ăsta, în acest concurs, din comisie au făcut parte domnul comisar-șef Andreica Paul care am înțeles că vă e naș și domnul Moldovan Dumitru tot în relație de cumetrie… de ce NU am fost chemat domnule Harpa să fac parte din comisie, ca observator?” – a comentat Râpaș!

Tiberiu Harpa a declarat în direct că Râpaș NU are informațiile corecte și că NU e în nicio relație de rudenie cu Paul Andreica.

Discuțiile cu Coarnă și cu Harpa arată clar că și între sindicate există ne-înțelegeri și se lucrează la nivel înalt pentru blocarea și discreditarea lui Râpaș!

Râpaș zică că Lupșa-i omul lui Doru Crișan… care la rândul lui e omul lui Radu Moldovan! Rețeaua PSD!

Florian Râpaș face declarații grele și susține că Lupșa e susținut politic de către Doru Crișan… primarul din Prundu Bârgăului fost-polițist care are conexiuni puternice în cadrul IPJ BN și care la rândul lui e susținut de Radu Moldovan șeful PSD BN și președinte al Consiliului Județean.

VIDEO: despre filiera PSD din IPJ BN! 

Doru Crișan a ieșit primar în 2012 pe listele PDL și  fost printre primii primari care a trecut în tabăra PSD, alături de Radu Moldovan.

 

Râpaș e cercetat PENAL pentru o gafă de proporții! A dat unui ziarist procesul-verbal cu amendarea comandatului său, document care conținea date cu caracter personal!

Râpaș i-a arătat unui ziarist un proces-verbal care a fost publicat în ziar. Era fix procesul de amendă al comisarului Moldovan, șeful Poliției pe Municipiu și conținea date cu caracter personal: adresă, CNP, serie de buletin! Reamintim că într-o noapte, Râpaș l-a amendat fix pe șeful său direct, care NU purta centură de sigiranță, în calitate de pasager.

foto: comisar Ioan Moldovan șeful Poliției Bistrița

Această gafă a lui Râpaș l-a pus sub urmărire penală și lucrurile sunt delicate, în perspectiva regulamentelor privind datele cu caracter personal. Râpaș consideră că NU a încălcat legea, deoarece doar a arătat procesul verbal, iar răspunderea publicării îi aparține ziaristului.. Polițistul ar fi arătat și ordinul de serviciu și schimbul de ture, documente interne, cu regim special. La acest aspect, Râpaș consideră că NU e descoperit, deoarece a pus la dispoziție ordinul de serviciu care a fost publicat a doua zi, când polițiștii și-au făcut rondul. Tocmai de aceea, Râpaș consideră că ordinul de serviciu era expirat la momentul când a fost arătat!

Conflictul dintre Râpaș și șefii din IPJ aduc prejudiciii de imagine unui inspectorat zguduit de scandaluri în care au fost implicați mai mulți comandanți. Ciudat că faptele pentru care au fost acuzați gruparea Bodescu și ulterior gruparea Ioan Ovidiu Mureșan & Roberto Hasnaș NU au fost demonstrate în instanță și par mai degrabă “lucrături” interne.

Șeful de Sindicat Florian Râpaș luptă pe toate fronturile și susține fapte care trebuie probate până la urmă! Situația tensionată persistă și Florian Râpaș pare incontrolabil, mai ales că acum e expus și cercetat penal pentru publicarea datelor cu caracter personal care aparțin șefului său direct, comisar Ioan Moldovan! Încrengăturile dintre lideri ai PSD, primari și polițiști sunt evidente, dar e greu de demonstrat că IPJ-ul lucrează sub comandă politică, cum insinuează Râpaș. Scandalul mediatic creat de Râpaș aduce în prim-plan politicieni din PSD și polițiști de pe Valea Bârgăului și butoiul de pulbere poate oricând exploda, mai ales că în astfel de cazuri există grupări de interese gata-gata să întrețină orice război intern, cu scopul de a prelua puterea și controlul unui Inspectorat de Poliție…

4 bookmark
0 notes
85 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.