Administratie

Reabilitarea a trei drumuri județene din Bistrița-Năsăud așteaptă aprobarea Ministerului Dezvoltării; între ele se află și tronsonul Beclean – Nușeni – Chiochiș

 -  - 


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud așteaptă aprobare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru a putea demara lucrările de reabilitare a trei drumuri județene, investiții mult așteptate de locuitorii de pe Valea Meleșului și de cei din zona de câmpie. 

Prezent într-o emisiune de la Radio de BiNe, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a explicat că proiectul prevede reabilitarea drumurilor Beclean – Nușeni – Chiochiș (DJ 172A), Sânmihaiu de Câmpie – Miceștii de Câmpie – Visuia (DJ 162) și Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței (DJ 154D), investiții promise încă din anul 2019, dar care au fost mult întârziate. Toate cele trei drumuri sunt cuprinse într-un singur proiect. 

Din păcate, lucrurile nu arată așa cum ne-am fi dorit. În vara anului 2019, pe vremea când Daniel Suciu era ministrul al Dezvoltării, am semnat contractul de finanțare pentru trei drumuri – noi îi spunem proiectul 3 în 1 pentru că sunt 3 drumuri județene cuprinse în acest proiect: Beclean – Nușeni – Chiochiș , Sânmihaiu de Câmpie – Miceștii de Câmpie – Visuia și Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței. Încă de atunci am început procedurile de licitație, au urmat contestațiile care s-au terminat abia anul trecut, pe finalul anului. Am semnat contractul, am dat drumul la etapa de proiectare care a durat 4 luni, s-a făcut proiectarea și apoi a explodat piața materialelor de construcții. Am fost nevoiți să facem actualizări de prețuri și suntem aici. În fiecare zi din ultima lună, am discutat cu colegii mei, cu administratorul public și cu cei de la Ministerul Dezvoltării. Ni s-au cerut clarificări. Ni s-au aprobat actualizările de prețuri fără poduri. Podurile pe cele trei drumuri costă 56 de milioane de lei, adică 11 milioane de euro, bani pe care nu am de unde să îi scot. Tot purtăm corespondență cu cei la Ministerul Dezvoltării. Eu personal am discutat de două ori cu domnul ministrul Cseke Attila. Sper ca într-un timp rezonabil să primim acordul de la Ministerul Dezvoltării ca să putem da ordinul de începere a lucrărilor. Dacă îl primim mâine, poimâine dăm și ordinul de începere. Depindem de acordul de la Ministerul Dezvoltării”, a spus Emil Radu Moldovan.

 

176 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.