Reabilitarea blocurilor din Beclean se toooot amână deși s-au pus la bătaie 1.6 MILIOANE de euro! Primarul Nicolae Moldovan e NERVOS: “NU vine nimeni la licitație! Sunt BANI, dar NU sunt muncitori! “

 -  -  6434


Primăria Beclean a demarat proiectul de reabilitare termică a blocurilor din oraș, dar nicio firmă NU s-a prezentat la licitație! Motivul: NU sunt muncitori! 

7.3 milioane de lei sunt puși la dispoziție pentru contractul ce implică lucrări de termoizolare, termopane și furnizarea de echipamente fotovoltaice. Cu toate că există finanțare,  în 5 rânduri NU s-a prezentat nicio firmă la licitație, iar procedura va fi reluată, până la atribuirea contractului!

“De 1 an de zile așteptăm firmele să vină. Licitația e publică, a fost de 5 ori e pe SEAP… NU a venit nimeni să o ia! NU pot obliga pe nimeni să vină la licitație! NU au constructori, nu știu de ce NU se prezintă… dar am înțeles că este o firmă interesată și am speranțe că se va rezolva problema!” – a declarat Nicolae Moldovan. Primarul orașului Beclean!

Ce lucrări se fac de 1.6 MILIOANE de euro!

Principalele lucrări de reabilitare termică propuse pentru aceste blocuri sunt izolarea termică a faţadei – parte opacă şi parte vitrată,
– închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă
– termoizolarea planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei / termo hidroizolarea în lipsa şarpantei,
– termoizolarea planşeului peste subsol, instalarea unor sisteme de panouri fotovoltaice pentru asigurarea iluminatului în spaţiile comune şi realizarea de lucrări conexe care vor cuprinde intervenţii minime de reparare / consolidare a imobilelor inclusiv şarpante, faţade, instalaţiei de distribuţie a apei reci, a a canalizării, instalaţiei electrice în spaţiile comune, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie ş.a.m.d.
– montarea unor panouri fotovoltaice, pe acoperișul blocului.

Blocurile cuprinse în programul de reabilitare termică, ce se vor finaliza 2019 sunt următoarele:

– str. Mihail Kogalniceanu, nr.19, bl.19
– str. Mihail Kogalniceanu, nr.20, bl.20
– str. P-ta Libertatii, nr.12, bl.F2
– str. P-ta Libertatii, nr.6, bl.A44
– str. 1Decembrie 1918, nr.2, bl. D1-2
– str. 1Decembrie 1918, nr.4, bl. A2
– str. 1Decembrie 1918, nr. 6, bl. D1-2
– str. 1Decembrie 1918, nr. 16, bl. A32
– str. Zorilor, nr. 7-9, bl. E 1-2.

Ce materiale se vor folosi:

– vată bazaltică, polisitren
– la ferestre se vor folosi profile cu 5 camere, clasa energetică A
– geam termopan dublu
– panou fotovoltaic (panouri care transformă energia solară în energie electrică). NU va mai fi nevoie ca locatarii să plătească iluminatul pe scară, deoarece acesta se va produce gratis de către panoul solar de pe acoperiș.

Cum se atribuie licitația!

Criteriul de atribuire este “cel mai bun raport calitate-preţ”. In cazul in care doua sau mai multe oferte au punctaje egale si sunt clasate pe primul loc, va fi declarata castigatoare oferta cu pretul cel mai scazut. Daca si preturile sunt egale, autoritatea contractanta va solicita ofertantilor o noua propunere financiara prin intermediul SEAP in vederea incarcarii electronice a acesteia de catre operatorii economici, caz in care contractul va fi atribuit ofertantului a carui noua propunere financiara obtine cel mai mare punctaj in urma aplicarii criteriului de atribuire.

Valoarea estimata a contractului este de 1.6 milioane de euro . Termen de execuție: 10 luni.

Primarul din Beclean e supărat că locatarii NU-și fac ASOCIAȚIE de LOCATARI… ca să prindă bani europeni pe reabilitare!

“NU se fac asociații de locatari! Vă dați seama ce situație! Eu am găsit o soluție: am pus funcționarii mei din primărie să se facă președinți de asociaie în blocurile unde locuiesc… ca să putem reabilita blocul din bani europeni!” a spus Nicolae Moldovan.

1.4 Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor:

In cadrul contractului Servicii de elaborarea documentatiei tehnice faza PT si Executie Lucrari de constructii, instalatii si echipamente tehnologice si functionale pentru obiectivul “ Cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte din orasul Beclean”, pentru 9 blocuri:

– SERVICII DE PROIECTARE faza PT- pentru fiecare bloc in parte, in conformitate cu solutia avizata la faza SF:
– intocmirea proiectului tehnic (PT),
– intocmire Detalii de Executie (DE)
– intocmire documentatii pentru avize, acorduri, autorizații (DTAC)
– verificarea tehnica a proiectarii
– asistenta tehnica din partea proiectantului pe toata perioada de executie a lucrarilor.

Cum se-mpart cheltuielile de reabilitare! Cât are de plătit fiecare locatar!

Lucrările vor fi suportate astfel:

– 50% de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, în limita fondurilor aprobate anual pentru Programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe;
– 30% de la bugetul local, în limita fondurilor aprobate anual pentru Programul local privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.
– 20% plătește Asociația de Locatari.

6 bookmark
0 notes
159 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.