Reacție dură a Federației Sanitas la proiectul Ministerului Sănătății prin care certificatul digital COVID-19 ar putea fi obligatoriu pentru personalul medical

 -  -  999


După ce Ministerul Sănătății a lansat în transparență decizională un proiect de lege care prevede că personalul din unitățile sanitare cu paturi publice şi private va trebui să prezinte certificatul digital COVID-19 pentru a își putea desfășura activitatea, sindicaliștii din sănătate au reacționat dur.

Printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Federația Sanitas anunță că ”nu se va mulțumi cu declarații publice ci își asumă să folosească în perioada următoare toate pârghiile legale posibile pentru a împiedica adoptarea acestui proiect de lege”.

Aţi mai văzut vreodată un general care, în plin război, îşi înjumătăţeşte cu bună ştiinţă armata? Dacă nu, aveţi acum ocazia! În plin război epidemiologic, cu localități care intră sub cod roșu de Covid de la zi la zi, guvernul Cîțu lansează proiectul de lege care obligă personalul angajat în unitățile sanitare publice și private,  sub ameninţarea cu suspendarea şi apoi desfacerea contractului de muncă, să facă dovada fie a vaccinării anti-COVID, fie a trecerii prin boală în ultimele șase luni, fie a unui rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR / antigen rapid, COSTURILE TESTĂRII FIIND SUPORTATE DE ANGAJAT! În aceste condiții, peste o lună de la publicarea în Monitorul Oficial a legii, probabil că aproape jumătate dintre angajații din sănătate (oameni care țin să le fie respectat dreptul constituțional de decizie asupra propriei persoane) vor avea contractul de muncă desfăcut! Cu alte cuvinte, domnule ”general Cîțu”, vei reuși să-ți înjumătățești singura ”armată” care luptă cu pandemia, exact în perioada de vârf a valului 4!”, au scris pe Facebook reprezentanții Federației Sanitas.

Reacția Sanitas vine în contextul în care Ministerul Sănătății a postat în transparenţă decizională un proiect de lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private. Conform documentului, personalul din cadrul unităţilor sanitare cu paturi publice şi private au obligaţia să prezinte un certificat digital al UE privind COVID-19, în vederea desfăşurării activităţii.

0 notes
124 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *