”Reciclezi pentru viitorul tău” – concurs cu premii lansat de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a lansat miercuri, în două școli din județ, un concurs cu premii adresat elevilor din ciclurile primare și gimnaziale. Concursul ”Reciclezi pentru viitorul tău” se va derula la Școala Gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Lechința și la Școala Gimnazială Nr. 4 din Bistrița.

Copiii din cadrul celor două școli care vor aduce cele mai multe deșeuri reciclabile vor primi câte o bicicletă Mountain Bike fiecare, iar restul elevilor participanți la acest concurs vor primi, prin tragere la sorți, câte 10 seturi de câști audio și 10 boxe protabile în fiecare școală” , a spus directorul executiv al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

Sursa citată a adăugat că scopul concursului este de a îi determina pe elevi să colecteze în mod corect deșeurile.

Prin exemple concrete, le-am explicat elevilor cum se face corect separarea deșeurilor în gospodărie, în așa fel încât să poată să transmită părinților și prietenilor lor aceste informații și m-am bucurat să văd că multe din informațiile de bază despre colectare selectivă și reciclare sunt cunoscute de către copii. Reciclarea deșeurilor este foarte importantă pentru viitorul nostru al tuturor, iar prin această acțiune sperăm să reducem poluarea mediului înconjurător cu deșeuri, sperăm să colectăm mai multe deșeuri reciclabile pentru a fi valorificate, precum și să economisim resursele planetei”, a mai spus Cristian Niculae.

La nivelul județului, încă din anul 2021, ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și operatorul de salubritate Supercom SA au derulat o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor, scopul acesteia fiind de a îmbunătăți gestionarea deșeurilor în județul Bistrița-Năsăud și de a determina oamenii să colecteze separat corect deșeurile în gospodăriile lor.