Relaxare în două etape pentru sezonul estival. Premierul Florin Cîțu: ”Pentru a avea un sezon de succes trebuie să lucrăm împreună”

 -  -  11


Premierul Florin Cîţu a declarat joi, după o întâlnire cu reprezentanţii HoReCa desfăşurată la Constanţa, că relaxarea măsurilor pentru sezonul estival se va face în două etape, pe 1 iunie şi 1 august, întrucât nu se va putea renunţa la toate restricţiile la data de 1 iunie.

E foarte important pentru noi și pentru mine, în special, pentru că după un an de zile de pandemie, vreau să arătăm că putem să redeschidem în această vară sezonul estival, în siguranță. După discuția pe care am avut-o astăzi cu reprezentanții industriei, am încredere că așa va fi. Au venit cu câteva soluții foarte-foarte inovative şi foarte interesante. Avem susținerea industriei și pentru campania de vaccinare, ceea ce era foarte important. Am înțeles cu toții că pentru a avea un sezon de succes, în această vară, în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună și de asta sunt astăzi aici să îi asigur pe toți de susținerea mea. Am vorbit despre propunerile pe care le-am făcut pentru comitetul interministerial de mâine, unele dintre ele chiar vizează exact direct industria turismului și industria turismului de pe litoral – deja unele dintre ele le știți, sunt prezentate în spațiul public – să putem să fim pe litoral, pe plajă fără mască, să putem să fim la restaurant cu capacitate maximă în anumite condiții, la hotel la fel, la capacitate maximă în anumite condiții și multe altele. Am discutat mai multe măsuri. Din partea industriei am primit propuneri și soluții, soluții foarte bune, pe care le vom pune mâine în discuție în comitetul interministerial, și promisiunea mea este că vom avea aceste soluții aprobate la timp, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare și, bineînţeles, a doua etapă de la 1 august. Toată lumea a înțeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie”, a declarat premierul.

Florin Cîțu a adăugat că, de la 1 iunie, se poate vorbi despre eliminarea purtatului măştii pe plajă, dar cu respectarea unei condiții – aceea privind o distanţare pe plajă între şezlonguri.

Sursa citată a mai precizat că hotelurile şi restaurantele în care întregul personal a fost imunizat vor fi semnalizate cu mesajul „Locaţie sigură, noi ne-am vaccinat”.

Un semn care va fi pus în acele locaţii unde personalul este deja vaccinat, este o locaţie sigură. Sper să avem acest semn în toate locaţiile din litoralul românesc. I-am asigurat de toată susţinerea mea, sunt aici şi voi fi mai des pe litoral. Înţeleg că în ultimii câţiva ani de zile prim-miniştrii n-au prea venit pe litoral, am spart eu gheaţa, sunt aici şi voi fi aici şi în perioada următoare pentru a susţine turismul românesc în această vară. Sunteţi mai mulţi, aşa că o să iau o întrebare de la fiecare, maxim două”, a completat premierul.

Acesta a afirmat că a purtat discuţii și cu reprezentanți ai evenimentelor, dar spune că festivalurile mari cum sunt Neversea şi Untold nu se vor putea ţine imediat după 1 iunie, ci mai degrabă în jurul datei de 1 august sau după această dată.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.