Ultimele noutati

Relaxat și bronzat după un concediu cu câțiva directori din Primărie, Crețu explică de ce NU finanțează sportul de performanță! Zice că legea NU-i clară, iar Primăria Bistrița merge pe investiții pentru sportul de masă. Exemplu: pârtia de schi!

Ovidiu Crețu și Radu Moldovan au opinii diferite în privința finanțării sportului profesionist. Pe sezonul 2017 – 2018, Radu Moldovan alocă 1 MILION de euro pentru echipa de handbal feminin CSM Bistrița și de fiecare dată când are ocazia, îi reproșează lui Crețu că NU finanțează sportul profesionist.

Ultima dată, Radu Moldovan l-a atacat public pe primarul aflat în concediu, de față cu delegații PSD-iști întruniți să voteze rezoluția Dragnea! Pretextul folosit de Radu Molodvan: Primăria Bistrița funcționează pe o legislație proprie și refuză să aloce bani la sport, cum fac alte primării din țară.

La întrunirea PSD-iștilor, Cristian Niculae NU a luat cuvântul să explice carențele legislative (pe care le știa foarte bine) și astfel opinia președintelui PSD a rămas literă de lege în ochii membrilor de partid!

 

Crețu s-a întors din concediu și a convocat o conferință de presă în care a a încercat să arate cine-i jupânul în oraș și cine are dreptul la glorie pentru cele câteva zile în care pârtia a funcționat!

Ovidiu Crețu s-a întors din concediu și a prezentat câteva date economice despre pârtia de schi. În aceeași perioadă cu primarul și-au mai luat concediu câțiva funcționari de nădejde: Emil Anca (șef Ocolul Silvic), Dumitru Cincea (șef Juridic), Mihai Ruști (șef pe Comunicare).

În conferința de presă s-au abordat și alte chestiuni administrative la care Crețu s-a afirmat în timp ce Niculae a asistat eclipsat! În fața presei locale, Ovidiu Crețu l-a prezentat pe subalternul său cu apelativul: “Cristi!”

Reporter: – Referitor la finanțarea sportului vreau să vă întreb dacă NU ați putea lămuri în interiorul partidului.. pentru că d-voastră veniți cu opinia d-voastră.. dl Niculae de față cu dl Molodvan NU vă susține punctul de vedere, deși într-o conferință anterioară spunea aceeași chestiune referitor la legislația în vigoare! Asta era și întrebarea: dacă voi, ca partid ați puntea fi mai consecvenți în transmiterea anumitor mesaje?

Crețu: – EU nu am venit să transmit un mesaj pe linie de partid. Am convocat o conferință de presă pe două chestiuni absolut administrative. Întrebarea care a venit: să comentez ceea cea a exprimat cineva… președintele meu de partid… n-ar fi trebuit s-o fac, dar cred că nu vă mulțumea răspunsul: NU comentez ce spune șeful meu de partid și v-am dat un răspuns administrativ, NU altfel! Iar din acest punct de vedere funcționăm ca atare și colaboră foarte bine, în foarte multe sectoare. Avem o problemă de interpretare a legislației în domeniul respectiv. Primăria Municipiului Bistrița cu Consiliul Județean colaborează foarte bine în foarte multe zone, în foarte sectoare. Avem o problemă de interpretare a legislației în deomeniul respectiv. Venim cu hârtiile pe masă, fiecare!

Reporter: – Chestiunea asta NU e lămurită, cel puțin la nivelul imaginii!

Crețu: – Eu cred că lucrurile pot fi interpretate și discutate tocmai pentru că că legea e confuză. Și-acolo e o interpretare și aici e alta. Eu cred că NU trebuie să arătăm că suntem gemeni! Avem opinii, avem păreri, chestiunea este că lucrăm bine și ne înțelegem bine. Și facem lucruri bune pentru oamenii din municipiu și din județ.

Reporter: – Consiliul Județean riscă finanțând echipa de fotbal?

Crețu: – Din punctul meu de vedere, DA! Domnul președinte și le-a asumat și chiar merită respectul pentru asta!

Reporter: – președintele de partid Radu Moldovan spunea că primăria funcționează pe o altă legislație… dacă aveți ceva de comentat în acest sens… să lămurim odată finanțarea sportului din bugetul local!

Crețu: – Am dorit să finanțăm sportul și atâta timp cât legislația din România a foost limpede am finanțat sportul profesionist, pentru că sportul de masă îl finanțăm mai bine decât mulți alții.. inclusiv ce v-am povestit mai-nainte: pârtia de schi e lăsată pe finanțarea sportului de masă. Dar finanțarea sportului de performanță trebuie să se facă în conformitate cu legislația din România, care NU este foarte clară… În Primăria Bistrița NU semnează nimeni ceea ce știe că NU este legal. De aceea NU am vrut să ne angajăm să finanțăm nici clubul de fotbal și nici clubul de handbal pentru că legislația este ambiguă și un control de la multele instituții poate să arate că am finanțat ilegal. Am cerut lămuriri și clarificări inclusiv pe vremea când era ministru d-na Gabriela Szabo. NU am primit niciun răspuns. S-a modificat legea recent și președintele Iohannis a trimis-o înapoi, tocmai pe ajutorul de minimis. Schemele de minimis…. NU sunt făcute. Trebuie cineva să le dea astfel încât să le finanțăm legal. Repet: în momentul în care legislația va fi clară și limpede o să ne implicăm și în finanațrea sportului de performanță!

Reporter: – Tot președintele de partid spunea că sunt primării care funcționează pe aceeași legislație în țară și care finanțează sportul!

Crețu: – Eu vreau să vă spun că Ordonanța 138 a aparut anul trecut și am să vă dau și d-voastră răspunsul Consiliului concurenței către Curtea de Conturi: dacă este ajutor de Stat sau NU este ajutor de Stat ceea ce se face prin finanțarea sportului de performanță. Eu în orice caz NU pot să mă compar cu Primăria București sau cu alții, care au alte regimuri și nici nu risc să rezolv o problemă cu vreun control! Merg clar pe linia legală, iar dacă legea Nu se schimbă ca să permită transparent și deschis atunci NU vo finanța și vom merge pe susținerea sportului de amatori, în special pentru copii, elevi, tineret!

Reporter: – Primăria București în ce sens are alt regim ?

Crețu (ambiguu și ironic): – Vă faceți că NU știți ce întrebare e asta? E capitala țării.. chiar și salariul primarului e diferit… ca să știți că are un al regim!

În urmă cu câteva luni, consilierii locali au inițiat un proiect de hotărâre pentru finanțarea echipei de handbal în actualul sezon. Ovidiu Crețu a stat în birou și a anticipat faptul că instituția NU va finanța sportul de performanță, ceea ce s-a întâmplat, ulterior. 

Radu Moldovan trage foc la oala lui și are o politică populistă în privința finanțării sportului și tocmai de aceeea cu fiecare ocazie îl atacă pe Ovidiu Crețu. Primarul are argumente pentru care NU dă bani la sport și încearcă să se mențină pe poziții de forță și să eschivează inteligent prin expunerea investițiilor privind sportul de masă… cum ar fi pârtia de schi! 
Comentarii

  • Postacii lui Moldovan sunt de servici

  • Anca vorbeste in numele tau. De unde stii ca il sustin angajatii primarie? Poate cei 20 30 de pupincuristi carora le ofera excursii la schiat in Austrita, delegatii in tari straine, salarii barosane. Esti unul sau una dintre ei?

  • Foarte bine ca nu se lasa in fata lui Moldovan. Angajații din primarie il sustin

  • Presedintele Consiliului Judetean trebuie sa se implice cu forta in administratia municipala cat mai repede…inca se mai poate recupera pierderea electoratului matur (nu a celui de la Viisoara) cauzata de primarul Cretu!( si nu numai…….inclusiv administratorul)! Ultimul mandat al acestui primar este o pata neagra in istoria municipiului Bistrita! Trebuie sustinuta o echipa noua, mai ancorata in nevoile cetatenilor si muniipiului! E nevoie de infrastructura, apa, canal, iluminat public nu de targul Bistritei de 9 zile si proiecte megalomane! Bistrita a ajuns sub nivelul de trai a peste 75% din comune (dpdv al utilitatilor, drumurilor)!
Caricatură

Ziar de Bistrita