Renumita fabrică de încălţăminte Clujana a ieşit din insolvenţă

 -  -  1235Renumita fabrică de încălţăminte Clujana S.A, societate în cadrul căreia Consiliul Judeţean Cluj deţine calitatea de acţionar majoritar, a ieşit din insolvenţă, la reușită contribuind, într-o oarecare măsură, și Bistrița.

Clujana S.A. a primit din partea Tribunalului Specializat Cluj decizia favorabilă privind închiderea procedurii generale a insolvenţei şi reinserţia societăţii în activitatea economică”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Cluj.

Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj, consideră că, odată cu ieşirea din insolvenţă, una dintre cele mai renumite şi de tradiţie fabrici de încălţăminte româneşti este pregătită să concureze din nou, de la egal la egal, cu celelalte companii de profil de pe piaţă, nemaifiind supusă rigorilor legii insolvenţei.

La această salvare a brandului clujean o contribuţie semnificativă a avut-o inclusiv sprijinul acordat de acţionarul majoritar, Consiliul Judeţean Cluj.

Decizia instanţei survine unui efort concertat depus atât de către Consiliul Judeţean Cluj, în calitate de acţionar şi creditor, cât şi de către societatea Clujana care, pe parcursul ultimelor luni, au reuşit să ducă la îndeplinire măsurile stabilite în baza planului de reorganizare realizat de administratorul judiciar şi aprobat de adunarea generală a creditorilor.

Astfel, pe lângă faptul că societatea Clujana S.A. a reuşit să achite datoriile acumulate de a lungul timpului, aceasta a reuşit să-şi crească semnificativ volumul vânzărilor de produse sub brand propriu.

Acest lucru s-a realizat atât prin cele două magazine proprii din Cluj-Napoca cât şi prin intermediul celor care îi comercializează produsele în alte municipii reşedinţă de judeţ cum sunt Oradea, Bistriţa sau Sibiu.

Tot în aceeaşi perioadă, Clujana S.A. a lansat şi magazinul online propriu, magazin care se bucură de un real interes în rândul clienţilor.

0 notes
360 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *