Renunţarea la obligativitatea privind purtarea măştii în aer liber ar putea fi luată în calcul după data de 1 august

 -  -  934


Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că s-ar putea renunţa la obligativitatea privind purtarea măştii în aer liber după data de 1 august, dar a precizat că acest lucru depinde în mare măsură de ritmul în care se desfăşoară campania de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19.

”Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mişcă lucrurile, dar aş vrea să ne uităm la 1 august pentru renunţatul măştii. Aţi văzut că şi în Israel s-a renunțat după ce s-a ajuns la 60% aproape (persoane vaccinate – n.r.). Deci este clar că acolo este un nivel unde am putea să discutăm despre aşa ceva”, a afirmat premierul.

Întrebat ce alte măsuri de relaxare ar putea fi introduse în perioada următoare, prim-ministrul a precizat că, de la 1 iunie, ar putea fi luată în calcul renunţarea la mască pe plajă sau în drumeţii. Totodată, premierul a făcut referire și la funcţionarea și hotelurilor de pe litoral.

”Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie, putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi în Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a completat prim-ministrul, într-o declaraţie acordată presei.

Cîţu a subliniat importanţa vaccinării, în vederea introducerii unor noi măsuri de relaxare.

Singura soluţie de a scăpa de pandemie o reprezintă vaccinarea. Dacă atingem acele cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea să redeschidem mai mult economia“, a mai spus Florin Cîțu.

0 notes
59 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *