Ultimele noutati

Detalii despre repartiția ANL-urilor! Teoretic, o singură persoană poate prinde 2 camere, iar o familie cu 2 copii să stea la garsonieră!

Primăria Bistrița va repartiza locuințele A.N.L în cursul lunii martie, abia după finalizarea contestațiilor.   După soluționarea contestațiilor, lista FINALĂ va fi aprobată prin ședință de Consiliu Local și ulterior, beneficiarii vor fi repartizați în apartamente cu 2 camere sau garsoniere.

10 contestații, analizate în regim de urgență!

Prin Hotărârea de Consiliu Local numărul 15, Primăria Bistrița a aprobat lista cu 172 de persoane, iar 33 de dosare au fost respinse, din diferite motive:  respectiv: lipsă adeverință de venit, loc de muncă în afara Bistriței, lipsă declaraţie notarială etc. Din cei respinși, doar 10 titulari au depus contestație și au șanse să prindă o locuință A.N.L în urma re-analizării dosarului.

La această oră, există locuințe A.N.L libere în cartierul Subcetate (3 blocuri noi, 138 de unități locative), dar mai sunt disponibile apartamente și garsoniere “vechi” pe Zefirului, Tiberiu Brediceanu și Viișoara.

Repartizarea locuințelor se va face în funcție de punctajul acumulat. Teoretic, se poate ajunge la situația ca o singură personă să dețină apartament cu 2 camere, iar familiile cu mai mulți copii să primească garsonieră.

z21“Într-adevăr NU putem vorbi de criterii noi de repartizare a locuințelor, în funcție de numărul de copii spre exemplu, ci vorbim de o listă care va fi aprobată de consilierii locali și pe baza acelui clasament se vor face repartițiile. Considerăm că în urma analizelor s-a stabilit o ordine și în funcție de punctajul acumulat se va obține și locuința. Numărul de puncte acumulate va fi criteriul în funcție de care se va face repartiția locuințelor” a declarat Mihai Ruști – purtător de cuvânt al Primăriei Bistrița.

 

Vezi criteriile de PUNCTAJ la întocmirea listei FINALE

După aprobarea listei FINALE (cu tot cu contestații), Primăria Bistrița va repartiza locuințele pe baza punctajului acumulat.  Chiria se calculează în funcție de suprafața imobilului și în funcție de venitul pe cap de locuitor.

Citiți și:

 a1-400Vezi lista cu persoanele care PRIND o locuință A.N.L în 2017!
Comentarii

  • Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Atat teoretic cat si practic baietii din administratie se umplu de RIDICOL !

Caricatură

Ziar de Bistrita