Reprezentanții tinerilor din Bistrița, la discuții cu primarul Ioan Turc. Ce probleme au adus în atenția administrației locale

 -  -  1057


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, s-a întâlnit, miercuri, cu structura de conducere a Consiliului Local al Tinerilor din Bistrița, prilej cu care tinerii au adus în atenţia Primăriei problemele cu care se confruntă, precim și nevoile lor.

Pe fotoliul de primar a luat loc Andrei Alexandru Baba, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic Sanitar, alături fiindu-i viceprimarii Cristiana Maria Iliș (clasa a X-a la Liceul de Arte „Corneliu Baba”) și Alberto Ionel Bota (clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Infoel), plus secretarul Jennyfer Crista Cozan-Zoltan (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”). Consiliul Local al Tinerilor este o structură creată pe modelul Consiliului Local al municipiului Bistriţa (HCL 78/11 mai 2006) care are drept scop angrenarea tinerilor în actul administrativ, fiind un bun exerciţiu de democraţie participativă. Tinerii consilieri, 21 la număr, aleşi pentru un mandat de 2 ani din rândul liceenilor de clasele a IX-a şi a X-a de la fiecare unitate de învăţământ din municipiu în funcţie de norma de reprezentare stabilită, se implică activ în acţiunile municipalității destinate lor, dar iniţiază şi acţiuni proprii care au ca public ţintă elevii din liceele bistriţene, dar şi alte categorii de tineri din municipiu”, a spus primarul Ioan Turc.

Astfel, tinerii consilieri au adus în atenţia Primăriei problemele cu care se confruntă, nevoile acestora, reprezentând vocea generaţiei lor în comunitate.

”Tinerii mi-au prezentat o serie de acțiuni pe care le vor derula alături de Direcția Educație–Turism din cadrul municipalității. În eventualitatea unei relaxări suplimentare a restricțiilor, ei vor să se implice activ în organizarea Festivalului de cultură urbană „Nosa”, dar și în proiectul “Vacanţă activă”, care cuprinde activităţi sportive şi de agrement la Ştrandul “Codrișor” şi în Pădurea Schullerwald. Nu în ultimul rând, mi-au fost transmise și unele doleanțe, cum ar fi necesitatea introducerii transportului școlar dedicat în Bistrița. I-am asigurat că vom avea în vedere autovehicule electrice inclusiv pentru mersul la școală al elevilor de pe raza municipiului, dar și că vom ține cont de sugestia organizării unei competiții de robotică-informatică, unde tinerii elevi să-și poată etala talentul și deprinderile”, a completat primarul.

Actuala echipă care reprezintă Consiliul Local al Tinerilor și-a început mandatul în octombrie 2019, grevat însă de constrângerile inerente contextului pandemic. Totuși, administrația locală va încerca să recupereze timpul prevăzut muncii împreună, ținând cont de propunerile lor și sprijinindu-le proiectele.

0 notes
182 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *