Din Bistrita

Restricții de circulație pe strada Tărpiului din Bistrița, de săptămâna viitoare

 -  - 


În perioada 17 octombrie – 30 noiembrie, circulația rutieră pe strada Tărpiului, pe sectorul cuprins între strada Mușcatei și zona de blocuri, va fi restricționată, informează Primăria Bistrița.

”Municipiul Bistrița are în derulare execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Reabilitarea și modernizarea străzii Tărpiului”, fapt pentru care aduce la cunoștință tuturor cetățenilor că în perioada 17.10.2022- 30.11.2022 vor exista restricții totale de circulație pe str. Tărpiului, pe sectorul de la str. Mușcatei până la blocuri, 400m, cu excepția riveranilor și limitarea tonajului de circulație la 7,5 tone, traficul urmând a fi deviat pe varianta ocolitoare propusă anexată și avizată de Poliția municipiului Bistrița prin Avizul nr. 215612/ 06.10.2022. Participanții la trafic și riveranii sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să respecte noile reglementări cu privire la restricționarea circulației”, precizează municipalitatea.

Investiția în amenajarea străzii Tărpiului este una de anvergură și include lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului, amenajarea de trotuare, a unei piste de biciclete și a unor locuri de parcare, acolo unde este posibil. De asemenea, contractul mai cuprinde realizarea canalizării pluviale și a sistemului de iluminat public.

Tronsonul de drum care va fi reabilitat are o lungime de 2,73 km, rețeaua pluvială va fi pe 3,31 km, iar sistemul de iluminat public, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, se va întinde pe 3,13 km.

Lucrările sunt executate de compania Îndemânarea Prodcom SRL.

Primarul Ioan Turc a anunțat că anul acesta se vor încheia lucrările pe porțiunea de pământ a străzii Tărpiului.

Primarul Ioan Turc: ”Până la finalul anului, îi scoatem din noroi și praf pe cei care locuiesc pe zona de pământ a străzii Tărpiului”

198 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.