Restricții de weekend în patru comune din Bistrița-Năsăud

 -  -  1147


Ca urmare a unor decizii ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, finalul acestei săptămâni va veni cu restricții suplimentare în patru comune din județ cu rată mare de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, potrivit ultimei hotărâri a CJSU Bistrița-Năsăud, în comunele Șieu Odorhei, Rodna și Runcu Salvei se vor aplica restricții de weekend întrucât incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori.

În aceste comune, circulaţia persoanelor în afara locuințelor în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică este permisă doar până la ora 20.00, cu câteva excepții, iar magazinele sunt deschise până la ora 18.00.

De asemenea, în unitatea administrativ-teritorială Negrilești, incidența cumulată la 14 zile a scăzut la 5,78/1000 de locuitori, astfel că CJSU Bistrița-Năsăud a decis că va înceta aplicarea restricțiilor de circulație pentru zilele de luni, marți, miercuri și joi, dar cele pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică rămân în vigoare.

Aceste măsuri nu se aplică pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

CJSU Bistrița-Năsăud a mai decis că în alte cinci comune din județ în care rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori vor fi impuse restricții bazate pe certificatul digital COVID-19, fiind vorba despre comunele Rebrișoara, Rebra, Poiana Ilvei, Salva și Cetate.

Hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud intră în vigoare marți, 28 septembrie.

0 notes
272 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *