Restricții în comuna Braniștea, aplicate ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19

 -  -  1209Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud a adoptat o hotărâre prin intermediul căreia impune o serie de măsuri suplimentare de combatere a infecțiilor cu noul coronavirus în comuna Braniștea.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, restricțiile se impun pentru că incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori.

”Măsurile de restricție introduse în unitatea administrativ-teritorială vizată restricționează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor de pe raza unității administrativ-teritoriale. De asemenea, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. În situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.În plus, este restricţionată activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Aceste măsuri au intrat în vigoare începând cu data de 11 octombrie 2020.

Restricţiile se vor ridica atunci când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

0 notes
334 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net