Restricții ridicate într-o comună din Bistrița-Năsăud și impuse în alte trei

 -  -  964

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat o nouă hotărâre care cuprinde o serie de măsuri pentru combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, măsuri care vor fi impuse în trei comune din județ în care incidența cazurilor de COVID-19 este cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori.

Astfel, potrivit hotărârii CJSU Bistrița-Năsăud, se introduc restricţii în Prundu Bârgăului, Livezile, Șieu-Măgheruș.

”În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.În situaţia în care activitatea operatorilor economici menționați anterior este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective”, se arată în hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud.

Totodată, aceleași restricții se aplică și în comuna Șieu Odorhei, unde incidența a scăzut de la peste 3/1000 de locuitori la sub 3 la mia de locuitori.

În aceste comune, noile restricţii intră în vigoare la data de 23 octombrie și se vor ridica atunci când se va înregistra o scădere a numărului de cazuri de COVID-19.

De asemenea, hotărârea adoptată de CJSU prevede și ridicarea restricțiilor în comuna Chiochiș, întrucât în această unitate administrativ-teritorială incidența cazurilor a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori.

0 notes
89 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *