Din Bistrita

Rețeaua de medicină școlară se extinde în Bistrița-Năsăud. Unde vor funcționa noi cabinete școlare

 -  - 


Rețeaua de medicină școlară se extinde în județul Bistrița-Năsăud, a anunțat directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Anca Andrițoiu. 

În ședința din luna august a Colegiului Prefectural, șefa DSP Bistrița-Năsăud a vorbit despre modalitatea de asigurare a asistenţei medicale a preşcolarilor și elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Dr. Anca Andrițoiu a precizat că preșcolarii și elevii pot beneficia de asistență în cabinetele medicale școlare, la nivel județean existând în prezent astfel de cabinete doar în mediul urban, după cum urmează:

LocalitateNr.cabinete medicina generalaMediciCadre mediiNr.cabinete medicină dentarăMediciCadre medii
Bistrița6522555
Beclean224
Năsăud113112
Sângeorz Băi1½ normă (acoperită de un medic de familie)4

Șefa DSP Bistrița-Năsăud a precizat că noul an școlar aduce și o veste bună din acest punct de vedere, rețeaua județeană de medicină școlară urmând să fie extinsă.

În urma numeroaselor solicitări din partea județelor, în luna mai 2022, Ministerul Sănătății a  suplimentat posturile pentru medicina școlară, județul nostru primind în plus 3 posturi de medic medicină generală, 0,5 post de medic stomatolog și 6,5 posturi de asistenți medicali. Pentru a extinde rețeaua de medicină școlară și în mediul rural, posturile au fost repartizate astfel: Lechința –  1 post medicina generală și un post asistent medical, Prundu Bârgăului (unde din 2017 este amenajat cabinetul medical școlar) – 1 post medicină generală, 0,5 post medic stomatolog și 1,5 posturi de asistent medical și Teaca – 1 post medicina generală și un post asistent medical. De asemenea, s-au suplimentat posturile de asistent medical cu 1 la Beclean și 2 la Năsăud”, a declarat dr. Anca Andrițoiu.

Sursa citată a menționat că finanţarea asistenţei medicale acordate prin cabinetele din unităţile de învăţământ se efectuează astfel:

  • de la bugetul de stat (bugetul Ministerului Sănătății) pentru cheltuielile de personal aferente plăţii salariilor medicilor şi asistenţilor medicali şi cheltuielile pentru asigurarea baremului de dotare a cabinetelor,
  • cheltuielile cu bunuri şi servicii se vor asigura de către unităţile de învățământ în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea.
193 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.