FOTO – VIDEO: Retragere cu torțe pe străzile Bistriței – un show spectaculos al Brigăzii 81 Mecanizate. La final, discurs impresionant al comandantului, col. Iulian Berdilă !

În cinstea eroilor neamului, Militarii Brigăzii 81 Mecanizate au defilat în această seară pe străzile din Bistrița.

În fața protopopiatului s-au apins torțele și s-a intonat Imnul României, după care militarii au mărșăluit pe traseul stabilit: Piața Unirii – pietonalul Liviu Rebreanu – str. N. Titulescu – str. Al. Odobescu – str. Gării – b-dul Republicii – str. 1 Decembrie – zona Han.

Cu torțele aprinse și în cântări patriotice, militarii au fost însoțiți de trecători pe tot parcursul traseului. În zona Han, colonelul Iulian Berdilă, comandat al Brigăzii 81 Mecanizate a ținut un discurs și a fost aplaudat de cei prezenți:

Discursul comandantului Iulian Berdilă 

 

 

“Astăzi e o zi dedicată Armatei României, dar pentru fiecare dintre noi și mai ales pentru fiecare militar, știm că e dedicată fiecărui român… cu două elemente la care ținem: comemorare și aniversare. Partea de comemorare ține de jertfa pe care Armata României, militarii Brigăzii au făcut-o în primul război mondial, în al II-lea război sau în teatrele de operațiuni și asta ne obligă să NU uităm și să ținem minte ce a însemnat curajul lor și dedicația lor când au primit o misinea așa de grea. Al doilea aspect, ANIVERSĂM…aniversăm această încredere pe care ne-o acordați, zi și noapte. Iar d-voastră puteți dormi mai liniștiți știind că aveți în spate militari pe care dacă-i trezești la 3 dimineața, la 2 după-amiaza, dacă le dai o misiune CLARĂ, știi că o pot îndeplini. Vreau să vă mulțumesc tuturor!” a spus comandatul Iulian Berdilă.

Militarii au fost aplaudați de cei prezenți, iar după stingerea torțelor au intrat în cazarmă. La Bistrița, vor avea loc manifestații similare  în 1 Decembrie, de Ziua Națională a României!Caricatură

Ziar de Bistrita