VIDEO: Pușcăriașii s-au suit pe acoperișul Penitenciarului Bistrița, în semn de protest! Vor mâncare mai bună și condiții de detenție la alte standarde !

Revoltă la pușcărie! Câțiva deținuți ai Penitenciarului Bistrița s-au suit pe acoperiș în semn de protest și amenințau că se taie cu o lamă, dacă se intervine în forță. Aceștia strigau “să vină televiziunea” și aduceau reproșuri referitor la mâncarea cu care sunt serviți și la condițiile din penitenciar. În semn de solidaritate, colegii lor de temniță de pe o altă secție au aprins haine și alte materiale textile.

 

 

 

 

 

 

ss1

 

 

 

 

 

 

 

 

După ce s-a dat alarma, perimetrul a fost împânzit de echipaje ale poliție, iar la fața locului au ajuns și jandarmii. Între timp, negociatorii au purtat discuții cu grupurile care s-au urcat pe acoperiș și câțiva deținuți au renunțat la proteste. Situția a fost ținută sub control și NU s-au soldat incidente majore.

 

 

Punctul de vedere al instituției:

“În jurul orei 14, 15 deținuți din cadrul unei secții de cazare au refuzat pâinea, fără să invoce motive specifice. Ulterior, 13 deținuți au escaladat acoperișul unei secții de deținere și a blocului alimentar, manifestându-se verbal zgomotos și protestând în semn de solidaritate cu deținuții din celelalte penitenicare. În același timp, persoanele de pe o altă secție de deținere au incendiat materiale textile provocând pagube materiale. Pentru intervențiea fost alarmat întreg personal al unității, totodată a fost solicitat sprijinul Inspectoratului de Jandarmi, de Poliție, precum și a SMURD. Conducerea penitenciarului poartă discuții și încearcă identificarea unor soluții care să răspundă problemelor.

Principalele aspecte vizează condițiile de detenție, cum ar fi supra-aglomerarea, acordarea de servicii medicale suplimentare, posibile acte de clemență care ar putea fi adoptate.” a declarat Laura Opriș, purtător de cuvânt al instituției.

Astfel de manifestații au avut loc în penitenciarele din toată țara (Iaşi, Poarta Albă, Botoşani, Oradea, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Vaslui şi Brăila), pușcăriașii solicitând condiții mai bune de detenție și servicii medicale.
Comentarii

  • conditii mai bune? eu sunt curios cat plateste statul pt intretinerea unui detinut? As fi curios sa citesc un astfel de articol. Cati bani cheltuie cu ei si ce alocatie primeste un copil?
    Si-apoi conducerea Penitenciarului ce face? Sa-i puna la treaba, sa-i scoata la munca, sa le iasa astfel de idei din cap.
Caricatură

Ziar de Bistrita