Revoluție între euro-revoluționari: George Avram și Ioan Blaga merg pe-o mână și NU recunosc nimic din dosarul “Revoluția pe 500 de euro!” Spun că Bența FABULEAZĂ!

În urma modificărilor aduse legii privind Revoluția din Decembrie 89, singurii revoluționari participanți la manifestațiile din oraș care au reușit să bifeze cerințele obligatorii sunt Ioan Bența, George Avram și Ioan Blaga. Fiecare dintre ei deține titlul, deci poate beneficia de o indemniație de 2.020 de lei pe lună. Ioan Bența face un auto-denunț și susține că dosarul a fost falsificat printr-un scenariu incredibil.

 

Au rupt file din dosar și l-au scos revoluționar la Baricada din București. George Avram era în Bistrița, la Fabrica Mecanică și sunt sute de oameni care pot depune mărturie !

 

Pentru a fi validat, fiecare revoluționar avea nevoie de semnătura a încă 2 martori, lucru care s-a bifat scurt, prin câteva declarații date unul-atuia într-o casă conspirativă din București. Bența a făcut auto-denunțul și cazul a intrat în atenția D.N.A-ului.

 

Ce spune Ioan Bența, despre afacerea cu certificate de revoluționar:

 

r6 - Copy

v1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ni s-a spus: Băi băieți, scrieți că ați fost la Baricadă, că ați cărat jardiniere … ei, lucruri de care am și scris în memoriu și în declarații… ne-am dat declarații noi 3 între noi, unul -altuia. Apoi, cei 2 care se aflau acolo ne-au dat declarații, Iosif și cu încă un om. Se întâmpla într-o casă, unde era un salon mare, era și un LCD unde rula un C.D cu Baricada, evenimentele din 89 ca să avem și noi habar ce se întâmplase acolo. M-am oprit din scris și întrebam: unde? pe ce parte? cum? de unde aduceam jardiniere?… vroiam detalii ca să nu fiu căzut ca din pom…” (min. 21.59 – min 22.40).

Bența: “Ce am făcut eu la Revoluție e mult prea curat ca să îmi permită să murdăresc!”

Ioan Bența vrea să publice Memoriul său, cu foile ORIGINALE care au fost la dosar și care au fost rupte și înlocuite. Este proba de AUR pe care  o deține revoluționarul, probă care poate deconspira un întreg sistem de făcut la comandă indemnizații de revoluționar.

 

Avram și Blaga merg pe-o mână și încasează bine-mersi indemnizația de 500 de euro/lună! Ioan Bența a anunțat D.N.A-ul dar e liniște, deocamdată!

 

Contactați telefonic, cei 2 revoluționari de Bistrița au cam aceeași variantă, trasă la indigo. Ambii susțin că NU și-au văzut dosarul din 1995, ambii susțin că Ioan Bența a fost președintele Asociației 22 Decembrie din Bistrița ( a fost, dar până în 2004), ambii spun că pe listă mai sunt revoluționari cu domiciliul în județ (deși doar ei trei sunt participanți la Revoluția din Bistrița).

George Avram figurează în declarația de avere cu indemnizația luată retroactiv și i-au intrat în conturi 24.240 lei, în 2015. Bența susține că acești bani au fost de fapt șpaga dată celor care i-au ajutat să devină revoluționari de București, participanți la Baricadă, cu toate că cei trei au fost în Bistrița și există documente în acest sens).

 

Ce zice Blaga despre acuzațiile colegului Ioan Bența!

 

s111

r6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ioan Blaga:  –  Nu mi-am văzut dosarul din 1995 și știu că o perioadă, Bența a fost președintele Asociației 22 decembrie din Bistrița… eu NU am fost la București cum zice el și știu că la dosare NU are acces oricine, astea sunt invenții. Păi, ce? Credeți că acolo, la arhive intră oricine?

Reporter: – Și de ce numai d-voastră, dl. Avram și dl. Bența ați reușit să luați titul de “luptător cu rol determinant”?

Ioan Blaga: – Ceilalți NU au vrut, probabil. Fiecare putea face asta în nume personal!

Reporter: – Și ați fost la București, să vă întâlniți și să rupeți foi din dosar?

Ioan Blaga: – Nu, nici vorbă! Formularul s-a depus prin poștă!

Reporter: – Ioan Bența așa zice că ați dat declarații unul -altuia și titlul a fost luat în fals!

Ioan Blaga: – Prostii! Păi de ce a făcut contestație pentru că prima dată, solicitarea a fost respinsă!

Reporter: – Și ceilalți din Bistrița, membrii ai Asociației, NU au vrut să trimită prin Poștă?

Ioan Blaga: – Fiecare putea face asta, dar mai sunt revoluționari care sunt născuți în Bistrița și iau indemnizația…  vreo 14, parcă… așa am înțeles!

Reporter: – De ce credeți că domnul Bența zice că v-ați întâlnit toți 3 la București ?

Ioan Blaga: – E treaba lui ce zice, dar eu NU am fost la București, eu am fost la Revoluție!

Reporter: – Ați fost, dar NU s-a tras la Bistrița, iar legea nouă zicea că trebuia să fi fost într-un oraș unde sunt răniți, morți sau focuri de armă!

Ioan Blaga: – Mai era o condiție, să fie cetățeni arestați! Și la Bistrița au fost arestați, să știți!

Notă: De menționat că deocamdată NU există nicio dovadă anexată la dosarele Revoluției că la Bistrița ar fi existat persoane reținute la Bistrița. Cu toate astea, acest aspect a ieșit la iveală târziu, după intrarea legii în vigoare și oricum NU face obiectul acuzațiilor aduse de Bența.

 

 

Ce declară George Avram, managerul Bistriței!

 

12Reporter: – Cum comentați declarațiile domnului Bența, cu referire la dosarele Revoluției pe care le-ați fi falsificat?

George Avram: –  Eu știu că are o răfuială cu cei de la centru, pe problemele revoluțonarilor și ce zice acuma el… am fost și eu surprins.

Reporter: – Ați fost la Baricadă, la București în 21 decembrie 1989 pentru că trebuia să fiți într-un oraș unde s-a tras?

George Avram: – Titlul de  “Luptător cu Rol Determinant”  se acordă și în alte condiții, citiți legea și vedeți!

Reporter: – De ce numai d-voastră, dl. Bența și dl. Blaga aveți indemnizație?

George Avram: – Studiați și vedeți că mai sunt revoluționari născuți în județ care apar pe liste…vreo 14, parcă.

Reporter: – Or fi cu domiciliul aici sau născuți aici și care au fost pe la Tmișoara, București, mă rog dar nu sunt membrii ai Asociației 22 Decembrie din Bistrița…

George Avram: – Mai sunt și alții, NU numai noi!

Reporter: – Cum vă explicați autodenunțul lui Bența?

George Avram: – Trebuie să aducă probe pentru ce susține, eu v-am spus ce cred eu, că el are o răfuială mai veche cu cei de la centru. Asta cred că e problema lui!

Reporter: – V-a chemat D.N.A-ul să dați vreo declarație?

George Avram: – Exclus, NU m-a chemat nimeni pentru așa ceva!

 

Detaliile incredibile ale acestui caz au intrat pe mâna procurorilor. Între timp,George Avram și Ioan Blaga beneficiază de 2.020 de lei pe lună, plus sumele retroactiv pe anul 2015. Ioan Bența susține că are probe solide și va scoate la iveală adevărul privind titlurile luate în fals de colegii săi de Revoluție, pe baza minciunii de la Baricadă.

Luptator cu Rol Determinant – atribuit celor care in perioada 14-22 decembrie 1989 au avut un rol determinant la declansarea si victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989, și-au pus viața în pericol în confruntările cu forțele de represiune, au ocupat și apărat obiectivele de importanță deosebită, care au aparținut regimului totalitar, doar în localitățile în care, în urma acestor acțiuni și confruntări au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute, până la fuga dictatorului. ( acest articol din lege l-ar fi determinat pe Avram să recurgă la scenariul Baricadei de la București, deoarece Bistrița NU se încadrează la nicio categorie sus-menționată).

 

Citiți Ordonanța de Urgență nr. 95/2014, prin care se acordă 500 de euro celor care au avut un rol determinant la Revoluție:
http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_95_2014_modificare_lege_recunostinta_eroii_martiri_luptatori_victoria_revolutiei_romane_1989_jertfit_viata.php

Lista cu revoluționarii din România:

http://www.presidency.ro/files/userfiles/anexa_decret_revolutionari.pdf

 

 

Citiți și:

c21-800x400Viitorul city-manager George Avram a obținut în FALS titlul de Revoluționar! Pentru indemnizația de 500 de euro pe lună a mințit că-n 21 decembrie a fost la București, la Baricadă! Nelu Bența l-a dat în primire și auto-denunțul e PUBLIC! Atenție: D.N.A a intrat pe fir!

https://www.ziardebistrita.ro/citydna/

 
Comentarii

  • Benta are pacatele lui..si ca lider de sindicat (corupt si manevrat politic) si ca revolutionar.
    …dar ce a facut acum, in al unsprezecelea ceas este un act de curaj.

  • Cineva zicea că acesta este sfârşitul carierei lui Avram…păi cum să fie acesta sfârşitul dacă şi la nivel național tot “penalii” şi corupții ne conduc?
Caricatură

Ziar de Bistrita