Risc de viituri în arealul Someș-Tisa, până joi dimineață

Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au instituit cod galben pentru unele sectoare de cursuri de apă, începând de astăzi, 23 august, ora 12:00, până mâine, la ora 8:00.

În acest interval, vor fi afectate bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Lăpuș, Tur, Someşul Mare, Someșul Mic și Someș, unde sunt posibile creşteri de debite şi niveluri, cu probabilitatea depăşirii cotelor de atenție.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Atenționăm populația să țină cont de recomandările autorităților. De asemenea, să amâne activitățile sezoniere de pe maluri sau din proximitatea râurilor aflate sub cod galben”, arată Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *