Ce zice Robert Sighiartău despre modul în care PNL vrea să dea jos Guvernul Dăncilă! Emisiunea de pe Adevărul Live, pe scurt!

 -  -  5347


Secretarul general al PNL a fost invitat la Adevărul Live și a vorbit despre planurile urgente ale partidului, împotriva Guvernului Dăncilă pe care-l consideră a fi unul distructiv. Sighiartău a spus că 200.000 de români au emigrat în 2018, fapt care demonstrează că politicile PSD NU sunt convigătoare și nici eficiente. 

Faptul că alianța PSD-ALDE a coborât la 24% este de asemenea un semnal că actuala guvernare NU este pe placul românilor, în opinia lui SIghiartău. 

Cum vor PNL-iștii să dea jos Guvernul Dăncilă! 

Sighiartău: – “Moţiunea de cenzură este cel mai puternic instrument parlamentar prin care putem da jos acest Guvern. Avem 163 de semnături. Mai avem nevoie de 63 de semnături. Acest Guvern nu a reuşit să producă nimic bun pentru români, dacă ne uităm pe statistici. În locul acestui Guvern vine unul reprezentat unul de partidele care au avut rezultate în 2016. Acest Guvern nu e doar o ruşine naţională, ci o ruşine europeană. UDMR nu are scuză pentru a nu vota moţiunea. Să fie clar. Ştiu şi alegătorii lor. Aceşti alegători au nevoie de dezvoltare economică, de autrostrăzi, de şcoli. Acestea sunt aspiraţiile românilor, acestea sunt aspiraţiile pe care le au şi etnicii maghiari.

Noi ne dorim ca săptămâna viitoare să o citim şi marţi, miercuri, sperăm să fie votul în Parlament. Să vedem ce va fi în Biroul Permanent. Noi am mai avut „surprize“ venite din partea acestui Birou Parlament.”

Sighiartău spune că maghiarii din țară NU vor alianță cu PSD-ul!

Sighiartău:  – Apropo de UDMR, eu am discuţii cu aceşti colegi din UDMR. Să ştiţi că electoratul maghiar, adică cetăţenii de etnie maghiară din România, e foarte nemulţumit de UDMR. Oamenii sunt nemulţumiţi că acest partid susţine PSD. Obiectivul opoziţiei este să dea jos acest guvern.

Despre Alianța Vestului!

Reporter: – Ce vor liberalii din Alianţa Vestului şi a celorlalate alianţe pe care vor să le facă?

Sighiartău: – Aceşti liberali sunt oameni de dreapta. Ei nu au stat cu mâna întinsă către Guvernul României, aşa cum îşi doreşte Dragnea. Aceşti oameni au dezvotlat comunităţile lor prin implementara unor politici corecte de dreapta. Adică, au investit. Au alocat bani spre investiţii. Aşa au venit multe companii, au adus fonduri europene, unde aceşti primari sunt campioni. Oradea a atras un sfer de miliard în proiecte. Alba-Iulia, care nu e parte a Alianţei, dar şi-a manifestat intenţia, a atras fonduri europene de 200 de milioane de euro. Oamenii aceştia au dezvoltat comunităţile lor.

Sistemul nostru e construit pe modelul centralist, comunist. Noi nu avem o autonomie locală reală, pentru independenţa fondurilor. Guvernul PSD ştiţi ce a făcut? A tăiat din resurse ca primarii să fie mai dependenţi de Guvern. PSD demonstrează că ei nu vor să atragă fonduri europene. Ei vor să se decupleze de la ele. Şi Corina Creţu care e din PSD a spus acelaşi lucru – guvernul nu vrea să atragă bani. Nu vrea fonduri pentru spitale regionale, nu vrea bani pentru autostrăzi. Vâlcov şi cu Dragnea vin şi anunţă tot felul de parteneriate publice. Tu ai bani la dispoziţie, dar nu vrei să-i atragi. Alianţa Vestului vine ca un model. Ne dorim ca PNL să creeze o legătură între comunităţi.

Restructurarea aparatului bugetar, un obiectiv al PNL!

Secretarul general al PNL consideră că Dragnea și Vâlcov îi țin captivi pe primarii PSD prin PNDL, proiect prin care se alocă bani de la Guvern și se ignoră proiectele europene.

Despre europarlamentare și candidatura lui Orban pe listă la Bruxelles!

Ludovic Orban NU și-a anunțat candidatura la europarlamentare, iar lista e deschisă și va fi votată în luna februarie, după cum susține Sighiartău: “Dumealui a fost votat în Consiliul Naţional pentru a  fi prim-ministrul României. Rămâne focusat pe obectivul de a guverna România. Ne dorim restructurarea guvernării, să reducem ministerele la 15. Vrem ca PNL să fie pregătit să implementeze politici de succes” a afirmt secretarul general al PNL. 

Reporterul Adevărul a insistat cu varianta Crin Antonescu, considerat de unii ca fiind o locomotivă pentru partid. Robert Sighiartău a evitat un răspuns pragmatic, în legătură cu Crin Antonescu: “Nu pot să-mi dau cu presupusul, nu avem încă nume. Oamenii aceia vor fi, oricum, testaţi înainte!” – a spus deputatul de Bistrița – Năsăud.

CLICK să vedeți emisiunea INTEGRALĂ

 

 

5 bookmark
0 notes
72 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.