Robert Sighiartău: ”De astăzi, pensiile speciale de sute de mii de lei se impozitează!”

 -  -  11376


Deputatul PNL Robert Sighiartău a anunțat că pensiile speciale vor fi impozitate. Astfel, se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei şi 7.000 de lei, iar pentru cele de peste 7.001 lei se va aplica un impozit de 85%.

”PNL a reușit să impună majorității PSD impozitarea drastică a pensiilor speciale. Astfel, toate pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%. Pensiile speciale cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei inclusiv vor fi impozitate cu 10%. Nicio pensie rezultată din contributivitate nu va fi impozitată suplimentar!”, a anunțat deputatul Robert Sighiartău.

De astăzi, pensiile speciale de sute de mii de lei se impozitează! PNL a reușit să impună majorității PSD…

Publicată de Robert Sighiartau pe Miercuri, 17 iunie 2020

Totodată, deputatul PMP Ionuț Simionca a anunțat că a votat proiectul privind impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale din România!

Am adoptat astăzi impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale din România!

Publicată de Ionut Simionca pe Miercuri, 17 iunie 2020

La rândul său, deputatul USR Cristina Iurișniți a declarat: ”Vor dispărea pensiile speciale de 60-70.000 de lei pe lună! Astăzi, eforturile USR de trei ani de zile au dus la un prim rezultat pozitiv: pensiile speciale care depășesc 2.000 de lei vor fi impozitate cu 10%, iar cele care depășesc 7.000 de lei cu 85%! Este mai puțin decât 90% peste pragul de 3.500 de lei, cum am propus noi, în propriul proiect, dar este ceva. Printre primele subiecte puse pe agenda publică de USR după intrarea în Parlament s-a aflat cel al pensiilor speciale. De trei ani și jumătate insistăm, depunem proiect după proiect, susținem amendamente și prezentăm argumente pentru ca subiectul pensiilor speciale – pe care statul cheltuie anual miliarde bune de lei, cu sfidarea celor care primesc doar 700 de lei după zeci de ani de muncă – să nu mai poată fi ignorat de partidele reprezentând vechea clasă politică. Astăzi, am avut un prim rezultat, dar nu ne oprim aici. Mâine, în ședința plenului reunit, așteptăm ca partidele parlamentare să voteze și pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Pentru că, da, unele categorii de pensii speciale pot fi și trebuie desființate pentru viitor, urmând ca impozitarea să se aplice pensiilor speciale în plată și pensiilor speciale a căror desființare nu este posibilă prin prisma deciziilor Curții Constituționale. Și, nu ne oprim nici cu celelalte proiecte USR care forțează vechea clasă politică să se reformeze sau să dispară, începând cu „Fără penali în funcții publice”, inițiativă pentru care avem sprijinul a peste 1 milion de români!”.

Vor dispărea pensiile speciale de 60-70.000 de lei pe lună!Astăzi, eforturile USR de trei ani de zile au dus la un…

Publicată de Cristina Iurisniti pe Miercuri, 17 iunie 2020

Deputaţii Comisiei de buget au decis, miercuri, impozitarea pensiilor speciale. Astfel, se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.001 lei şi 7.000 de lei, iar pentru cele de peste 7.001 lei se va aplica un impozit de 85%.

Proiectul a intrat și în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor – for decizional, fiind adoptat cu 307 voturi ”pentru” și unul ”împotrivă”. Concret, va fi impozitată diferenţa între pensia specială şi cea realizată pe baza contributivităţii.

Totodată, acest proiect va fi supus votului şi în plenul reunit al Parlamentului de joi, pentru că se referă şi la pensiile deputaţilor şi senatorilor.

1 notes
501 views
bookmark icon

One thought on “Robert Sighiartău: ”De astăzi, pensiile speciale de sute de mii de lei se impozitează!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *