Robert Sighiartău (PNL) despre revocarea ministrului Vlad Voiculescu: ”Decizia s-a impus cu stringență”

 -  -  957


Premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie, miercuri, pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţând că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna. În opinia deputatului PNL Robert Sighiartău, o astfel de decizie era absolut necesară.

Decizia de revocare s-a impus cu stringență după cele petrecute azi noapte, când un secretar de stat a publicat, fără transparență, fără consultări prealabile, fără discuții strict necesare cu cei implicați și afectați, un ordin care are impact asupra a milioane de români. Guvernul Cîțu are obiective formulate clar de către Președintele României și de către Premier, iar ministrul Sănătății și echipa sa nu trebuie să aibă agendă proprie, ci să participe la acest efort comun. În această criză sanitară, avem nevoie de profesionalism și predictibilitate, de mesaje și acțiuni coerente din partea tuturor membrilor echipei guvernamentale, de susținerea campaniei de vaccinare, de pregătirea spitalelor pentru a face față valului al treilea al pandemiei și de motivarea personalului medical care se află după mai bine de un an de eforturi supraomenești. Din păcate, domnul Voiculescu și echipa sa de la ministerul Sănătății au eșuat în aceste obiective. Noi ne-am asumat guvernarea în coaliție în timp de mare criză. Chiar dacă presiunea este mare și urgențele sunt multe, trebuie să o facem cu profesionalism, cu grijă față de semeni, nu cu acțiuni zmucite, ordine publicate noaptea ori propagandă. Niciun partid din cele patru care alcătuiesc Guvernul Cîțu nu câștigă din PR, din jocul pe cont propriu în dauna guvernării. Din exhibarea orgoliilor, vanităților și frustrărilor personale nu câștigă decât Pesediștii”, a precizat Sighiartău printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

În opinia deputatului PNL, așa cum autoritățile au reușit, în toamna anului trecut, să depășească criza sanitară ținând economia deschisă, tot așa trebuie să se întâmple și acum.

”Este un efort național pentru revenirea la normalitate care trebuie să ne unească. Ne trebuie maturitate politică, solidaritate, rigoare și coerență în acțiune și cumpătate în declarații publice”, a adăugat Robert Sighiartău.

0 notes
82 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *