Robert Sighiartău, despre România în contextul marilor interese: “Lumea LIBERĂ trebuie să NU mai depindă economic de China sau de Rusia!”

 -  -  891Robert Sighiartău, secretarul general PNL, a făcut o ANALIZĂ privind situația României la nivel geopolitic! Deputatul PNL consideră că în viitor, România ar trebui să se poziționeze pe axa SUA – UE – Marea Britanie pentru a NU depinde economic de China și Rusia!


Lumea liberă, la care România este parte și va rămâne parte, trebuie să refacă punțile și cooperarea între cei doi mari poli ai ei – SUA și UE, să le reașeze pe valorile clasice și puternice ale democrațiilor occidentale, pe sinteza între valorile moderne și cele ale fiecărei națiuni și să le adapteze la noile condiții. Asta va da iarăși tărie și atractivitate Lumii libere și nouă o siguranță în plus. Ne va pune mai bine la adăpost de orice pericol venit din partea regimurilor totalitare sau autoritare învelite în propagandă seducătoare și mincinoasă. Etica și valorile creștine ale libertății și democrației trebuie readuse iarăși la baza Lumii libere, trebuie să guverneze din nou Lumea liberă, ca în timpurile de mare glorie, pentru că ele au fondat-o și îi dau tărie, nicidecum judecățile noii stângi care îl revalorizează pe Marx și defilează cu utopiile ”politicii corecte”.

Refacerea parteneriatului SUA-UE, cu Marea Britanie alături, pare astăzi destul de improbabilă. Dar eu cred că realismul și marile nevoi ale umanității vor avea câștig de cauză și punțile vor fi refăcute. Tragedia Italiei rămasă, în primele faze și chiar în apogeul ei, fără un sprijin consistent din partea întregului Occident, al SUA și UE, va fi un episod trist, greu de șters pentru toți liderii Occidentului. – susține Robert Sighiartău pe blogul personal.

O altă prioritate a lumii democrate va fi bararea creșterii influenței regimurilor totalitare sau autoritare, de felul Chinei comuniste sau al Rusiei. China comunistă face acum pe salvatoarea deși sunt multe relatări și analize care vorbesc despre modul în care China comunistă a ignorat inițial semnalele privind apariția coronavirusului, a cenzurat informațiile și a luat măsuri împotriva medicilor care au avertizat despre acest virus, au întârziat măsurile anti-coronavirus. Acum ei pozează în salvatori și fac o propagandă intensă de seducere.

Sighiartău: “Lumea LIBERĂ trebuie să NU mai depindă economic de China sau de Rusia!”

Modelul chinez de societate și economie nu este și nu poate fi calea de urmat pentru că este un model totalitar în esență, cu tot ce înseamnă termenul de totalitar în ceea ce privește libertatea și drepturile omului. Lumea liberă trebuie să refuze cântecele de sirenă ale Chinei sau ale Rusiei. Să nu mai depindă economic de China sau de Rusia. Să tragă învățămintele de rigoare cu delocalizările și transferul unor producții întregi în China, doar pentru mâna de lucru mult mai ieftină. Prețul adevărat plătit este foarte mare. Acum, în mijlocul acestei crize cumplite, începe să se vadă. – susține deputatul Robert Sighiartău.

Cred însă, cu tărie și speranță, că democrațiile, de o parte și de alta a Atlanticului, vor avea înțelepciunea de a trage învățămintele necesare din aceste vremuri dramatice. Șansa istorică a Lumii libere este întărirea marilor valori care îi stau la temelie: libertatea, dreptul la viață și celelalte drepturi fundamentale ale omului, morala creștină. Aceștia sunt pilonii pe care se poate reclădi solidaritatea libertății între țările democratice, solidaritatea între oamenii liberi. De aici putem porni solidar pe calea Binelui. – a completat Robert Sighiartău.

0 notes
16 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *