Robert Sighiartău a susținut un discurs la Școala de iarnă a Tineretului Național Liberal: “Memorialul de la Sighet este o scoala a valorilor pentru generatiile care s-au nascut dupa 1989!”

 -  -  887

Tineretul National Liberal Filiala Maramures a organizat in acest an cea de-a XII-a editie a Scolii Politice ”Gheorghe I. Bratianu” de la Sighet. Deschiderea a avut loc in cadrul unei atmosfere pline de emotie si recunostinta pentru tot ceea ce inseamna comemorarea celor care au luptat pentru Romania de astazi, pentru valori si pentru democratie.

Prezenti la evenimentul de deschidere a Scolii Politice, Ionel Bogdan, presedinte PNL Maramures si secretar de stat in Cancelaria Prim-Ministrului, Robert Sighiartau, secretar general PNL, Mara Mares, presedinte TNL, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, alaturi de gazdele locale ale evenimentului: Gabriel Stetco, presedinte TNL Maramures, si Daniela Onita Ivascu, presedinte PNL Sighetu Marmatiei, au discutat despre importanta organizarii acestei scoli an de an, ducand astfel din generatie in generatie memoria vie a celor care au scris istoria Romaniei.

Robert Sighiartau, secretar general PNL: ”Memorialul de la Sighet este o scoala a valorilor pentru generatiile care s-au nascut dupa 1989. Este educatia memoriei bazata pe valorile si principiile celor pe care comunistii au vrut sa-i extermine. Este vorba despre elita Romaniei. Pentru ca la Sighet au adus in puscarie o parte a elitelor tarii, cu program de distrugere fizica si psihica.”

De ce voiau să distrugă elitele, clericii, oamenii de cultură, politicienii? Pentru că voiau să distrugă centrii spirituali și morali ai națiunii și să subjuge mai ușor România, să impună mai ușor utopia ucigașă a dictaturii proletariatului, de fapt dictatura unei clici de ucigași, canalii, proști și pierde-vară. Caracterele au fost ucise ca să le ia locul.” – a completat Sighiartău.

Care sunt învățăturile Memorialului de la Sighet pentru România de azi?


a) Refacerea la vârf a națiunii înseamnă refacerea elitelor ei. Iar asta înseamnă refacerea corpului de valori morale, creștine, culturale și naționale pe care s-a format floarea națiunii. Fără valori autentice nu avem elite autentice. Nu avem caractere.  


b) Cea mai mare problemă  a clasei politice de astăzi este lipsa caracterelor, în România și nu numai, oamenii care nu cred cu adevărat decât în mica învârteală politică, în câștigul facil de imagine.


c) Comparați-i cu Maniu, cu cardinalul Hossu, cu toate marile caractere aruncate de comuniști în temința de la Sighet. Maniu, Hossu și toți cei care au suferit aici la Sighet sunt mult mai actuali și mai benefici astăzi pentru România. Sunt adevăratele modele și repere morale ale României secolului 21.


d) Memorialul de la Sighet este vaccinul moral împotriva oricărei noi forme de totalitarism, de neomarxism. Memorialul este cea mai bună și vie formă de combatere a relativismului moral care încurajează totalitarismele stângiste și de orice fel.


e) Cine a urmat cu folos școala memoriei și a valorilor de la Sighet știe că orice formă de recuperare a lui Marx, oricât de tentant ambalată și prezentată, este toxică, mincinoasă și periculoasă.  

La Scoala Memoriala de la Sighet s-au organizat multe activitati si seminarii printre care vizita la Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, iar astazi cei prezenti au depus un omagiu in memoria celor care au luptat pentru Romania de astazi la Cimitirul Saracilor din Sighet.

0 notes
12 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *