Robert Sighiartău: Măsuri active pentru sprijinirea sectorului privat

 -  -  1298


Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, a anunțat că Guvernul liberal a pregătit un set de măsuri ”active și concrete” pentru salvarea și creșterea numărului de locuri de muncă și pentru sprijinirea sectorului privat

Guvernul liberal le va plăti un maximum de 41,5 % din salariul mediu brut celor care își vor relua activitatea după somajul tehnic. Vor fi sprijiniți să își găsească locuri de muncă tinerii, persoanele de peste 50 de ani”, a anunțat deputatul Robert Sighiartău, completând că sunt vizați chiar și ”compatrioții noștri reîntorși acasă după ce și-au pierdut joburile în străinătate”.

Potrivit sursei citate, acest lucru va fi posibil întrucât Guvernul oferă firmelor care îi vor angaja plata a 50% din salariul angajatului în cuantum lunar de 2500 de lei, timp de un an.

”Vor urma și alte măsuri, un pachet de investiții masive, deoarece România are nevoie de o economie însănătoșită, de gândire pozitivă și construcție după criza pandemiei și pârjolul pesedist”, a adăugat deputatul.

Trecem la măsuri active și cât se poate de concrete în bătălia pentru salvarea și creșterea numărului de locuri de…

Publicată de Robert Sighiartau pe Vineri, 29 mai 2020

Și secretarul de stat Diana Morar a făcut câteva precizări în legătură cu acest set de măsuri.

”Reconstruim economia după dezastrele succesive ale guvernărilor PSD și pandemiei. Guvernul liberal sprijină sectorul privat, prin măsuri active. În ședința din 28 mai Guvernul a adoptat OUG nr.92/2020 pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru modificarea unor acte normative”, a scris Diana Morar pe Facebook.

Sursa citată a continuat: ”Măsurile vin în sprijinul angajatorilor care au avut activitatea întreruptă sau redusă, fiind în imposibilitatea de a realiza venituri care să susțină menținerea angajaților și plata salariilor acestora și reluarea activității economice”.

Astfel, principalele prevederi adoptate sunt:

  • Firmele care au menținut contractele de muncă și și-au reluat activitatea, după șomajul tehnic, vor primi de la stat până la 41,5 % din salariul mediu brut al angajatului.
  • De asemenea, guvernul le oferă firmelor care îi vor angaja pe cei care s-au întors din străinătate plata a 50% din salariul angajatului în cuantum lunar de 2500 de lei, timp de un an.
  • De acest sprijin beneficiază și cei care angajează persoane de peste 50 de ani și tinerii sub 29 ani.

Reconstruim economia după dezastrele succesive ale guvernărilor PSD și pandemiei.Guvernul liberal sprijină sectorul…

Publicată de Diana Morar pe Sâmbătă, 30 mai 2020
0 notes
423 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *